Aquest dijous, a les 8 del vespre, a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols es presentarà el llibre  “Costa Brava: Panoràmiques d’avui”, a càrrec del seu autor, el periodista empordanès Josep Playà.

El llibre, publicat per l’Editorial Efadós, recull un centenar d’imatges, 28 de les quals són panoràmiques, realitzades pel fotògraf de Platja d’Aro, Julián Guisado.

La publicació forma part d’una col·lecció iniciada amb “Costa Brava Panoràmica”, amb autoria de M. Àngels Suquet i Marc Auladell, de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, que recollia un centenar de postals antigues de la Costa Brava entre els anys 1890 i el 1955.

Aquest llibre és un recorregut pel litoral actual, entre Blanes i Portbou que conté 28 fotografies, cadascuna amb la descripció d’uns nuclis que abans eren viles de pescadors i pagesos i que ara són centres turístics reconeguts.

Ambdues publicacions es converteixen, doncs, en un retrat de la Costa Brava abans i desprès, en un fresc de la transformació que ha patit la nostra costa i en un testimoni impressionant del pas del temps.

El format del llibre, és apaïsat i d’una mida considerable per tal de poder allotjar dins les seves pàgines 90 fotografies, algunes de les quals són làmines desplegables de 0’85 metres.