I després

L’Arxiu de SFG edita digitalment el llibre sobre el fotògraf guixolenc Ricard Mur

Compartiu aquesta història

L’Arxiu Municipal d’Història de Sant Feliu acaba de posar a l’abast de tots els ciutadans i internautes l’arxiu digital d’un altre dels llibres de la Col·lecció d’Estudis Guixolencs que estaven esgotats en format de paper i que es presenta escanejat i en format PDF a través del seu blog on, segons la directora de l’Arxiu, M. Àngels Suquet, hem aconseguit una resolució adient en el format i fàcil de gestionar informàticament l’OCR (Reconeixement Òptic de Caracters) per poder fer cerques dintre del text i per tant no es tracta només d’oferir les imatges.

Actualment n’han penjat tres, dels deu que tenen escanejats i llestos per publicar, que són: el que tracta La Història del Futbol a Sant Feliu de Josep Mercior Muñoz, Aproximació a l’Història de l’Ensenyament a Sant Feliu de l’Àngel Jimenez i el que s’incorpora ara és el de Fotografia Antiga que va fer l’Emili Massanes sobre el fotògraf guixolenc Ricard Mur (que podeu consultar al peu d’aquest article).

La idea és anar-los publicant tots i aprofitar tot el moviment que s’està generant al voltant del Tinglado i del tren de Sant Feliu a més del port per tal de reeditar, en el mateix format digital, el catàleg que l’Arxiu va editar l’any 1992 sobre el centenari del tren que també es penjarà properament.

Aquestes publicacions van adreçades a un públic de l’àmbit local en general, per la qual cosa els continguts es presenten evitant un format excessivament científic o acadèmic i l’element gràfic sol tenir un pes important en el disseny dels llibres. També van adreçades al professorat dels diferents centres d’ensenyament de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, per la qual cosa sovint s’inclouen transcripcions o reproduccions de documents per tal que es puguin utilitzar a les aules.

D’altra banda també s’ha completat l’Arjau, revista de l’Arxiu amb continguts molt interessants com una aposta pels continguts digitals que faciliten la publicació i consulta gratuïta a través d’Internet ja que es considera una plataforma molt important per fer promoció i difusió de la Ciutat de cares enfora.

Aquest blog de l’Arxiu també es lliga amb el Facebbok, la qual cosa facilita que es puguin notificar les novetats que s’incorporen a totes les persones que s’hi van agregant.

Blog de l’Arxiu: http://arxiumunicipalguixols.blogspot.com

Facebook: Arxiu Sant Feliu de Guíxols

Cliqueu sobre el llibre per consultar

 

El més llegit

I després