La sanitat, un dels serveis afectats per les retallades pressupostàries. Aquest dijous, els hospitals públics catalans han concretat quins dels seus serveis es veuran afectats per la retallada del 10% del pressupost, fixada pel govern. És una de les mesures d’estalvi que la Generalitat ha aprovat per a tots els seus departaments. Les retallades i les seves conseqüències centraran aquest dijous, el debat ciutadà  “Banda ampla” que dirigeix i presenta Lídia Heredia a TV3.
La retallada era inevitable o hi havia alternatives, com la pujada dels impostos o el copagament de determinats serveis públics? A “Banda ampla”, els ciutadans es posaran a la pell dels governants per preguntar-se per on s’ha de retallar: per l’educació, per la sanitat, la cultura…? Hi ha sectors intocables i d’altres que no? En el programa també es debatrà sobre la necessitat o no d’arribar a un consens a l’hora de prendre mesures contra la crisi i sobre el que fem els ciutadans per estalviar en el nostre dia a dia.
Per parlar de tot això, al plató de “Banda ampla” hi haurà economistes com Germà Bel, membre del Consell Assessor del govern català, i representants dels diferents sectors afectats per les retallades: metges, mestres, magistrats i artistes, com la directora de cinema Judith Colell. Com cada dijous, també hi participaran convidats de dues poblacions catalanes, en aquest cas Sant Feliu de Guíxols i Sant Just Desvern.