I després

S’enregistra el concurs televisiu Pica Lletres al Teatre-Auditori de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Dimarts el Teatre-Auditori Municipal de Sant Feliu es va convertir convertir en el plató del concurs televisiu Pica Lletres, que s’emet per les televisions locals/comarcals de Catalunya, de les quals en forma part TV Costa Brava, que en va fer la realització i hi va aportar el personal i equips tècnics.

Hi participen més de 700 alumnes del baix Empordà a més dels d’un institut de Cassà de la Selva i l’enregistra la productora Atlàntida, de dilluns a dimecres, amb un total de 12 programes setmanals amb 9 eliminatòries, 2 semifials i la final.

S’emetrà el proper dilluns, 4 d’abril, i cada dilluns al vespre a les 20:30 h. fins el 27 de juny

Centenars de joves es varen concentrar al teatre guixolenc per tal de participar en els diversos blocs que encara no tenen data d’emissió concretada. Aquesta informació es publicarà oportunament al web de la productora que és www.picalletres.cat .

Els objectius principals del concurs són entretenir, fomentar i promoure la lectura i l’ús de la llengua catalana, tenint en compte tant el vessant escrit com l’oral. Saber lletrejar un mot correctament significa descobrir-ne cada part, llegir i escriure’l bé, conèixer l’alfabet i la pronúncia de la nostra llengua. L’organització també considera aquesta activitat una possibilitat didàctica en l’educació lingüística de l’alumnat, alhora que lúdica i divertida.

La dinàmica del concurs és tan senzilla com haver de lletrejar paraules en català en un temps màxim de 15 segons, en funció del nivell de dificultat. Participen sis concursants en representació de dos centres que s’enfronten entre ells. El concursant, des de la seva posició, ha de lletrejar correctament la paraula que li demani el presentador. Hi ha cinc nivells de dificultat que es corresponen amb les diferents rondes de participació. A partir del nivell 4, els concursants poden demanar ajuda i el presentador els dóna una definició de la paraula o una informació sobre el temps verbal.

L’objectiu és obtenir el màxim de punts possibles, això s’aconsegueix quan els tres participants lletregen correctament totes les paraules de cada nivell. A cada ronda s’han de lletrejar sis paraules, una per concursant. Guanya el centre que obtingui més punts.

Hi poden participar tots els centres de secundària que tinguin el català com a llengua vehicular. A cada programa participen 3 alumnes d’un mateix centre. Cada centre ha d’assistir al plató amb una representació de 30 persones, aproximadament, entre alumnes i professors, participants inclosos.

El més llegit

I després