I després

CONGRÉS D’INSPECTORS D’EDUCACIÓ A SFG

Compartiu aquesta història

Des d’aquest dimecres i fins el divendres, 11 d’octubre, s’està celebrant a Sant Feliu de Guíxols el VI Congrés de l’Associació d’Inspectors d’Educació de Catalunya que es va inaugurar amb la presència de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, de la presidenta de l’Associació d’Inspectors d’Educació de Catalunya (AIEC), Neus Ollé i de l’alcalde, Joan Alfons Albó.
Les sessions de treball es varen iniciar al Teatre-Auditori Narcís Masferrer amb la conferència “Inspección educativa y mejora de los centros en un contexto de autonomia”, a càrrec d’ Antonio Bolívar, de la Universidad de Granada.
A continuació es va celebrar una taula rodona amb l’enunciat “Inspecció i innovació, debat entre inspectors” amb la intervenció de Carme Arnau, Josep Serentill, Ramon Masriera, Àngel Domingo, Josep Plancheria i Neus Ollé.
A la tarda es varen formar tres grups de treball. Un sobre “Inspecció i innovació. Reflexions i propostes envers la professió”, un altre sobre “Inspecció i innovació. Reflexions i propostes envers l’organització i les perspectives professionals i laborals (aportacions per un futur decret d’inspecció)” i un tercer sobre “Inspecció i innovació. La inspecció davant l’avaluació de centres, l’avaluació directiva i l’avaluació docent”.
En acabar les sessions de treball, els assistents al congrés varen poder visitar el Monestir,l’Espai Carmen Thyssen i escoltar un concert dins del convent.
Per aquest dijous s’han programat diverses conferències-debat com ara: “L’avaluació directiva. Perspectiva des de la titularitat dels centres privats” amb Joan Vila, secretari general de les Institucions Educatives Escola Pla. Tot seguir “External evaluation in saxony (Germany)” amb Matthias Meyer del Institut d’Educació de Saxonia.
Una tercera conferència-debat serà “Avaluació de centres per la millora de la qualitat” amb Xavier Chavarria i Elvira Borrell, inspectors d’educació. I, finalment, “Estat de la qüestió de la LOMCE amb Ramon Plandiure, advocat,
Al final de la jornada, sortides pel camí de ronda a Sant Pol, pujada a Sant Elm en trenet i recepció a l’Ajuntament.
Per divendres s’ha programat la conferència- debat: “Direcció pública professional. El lideratge escolar” amb Albert Serra, director de l’institut de Governança Pública de’ESADE.
Tot seguit, taula rodona: “La comunicació de temes educatius als mitjans” que comptarà amb la presència de periodistes de diversos mitjans de comunicació i que estarà moderat per Josep Playà de La Vanguardia.
Hi haurà una intervenció de la Subdirecció General de la Inspecció d’Educació i es faran les conclusions del congrés que es tancarà després de la intervenció: “Prioritats de la política educativa a Catalunya. Perspectiva des de la direcció del Departament d’Ensenyament” a càrrec de Joan Mateu, secretari general de Polítiques Educatives i, tot seguit, Cloenda del congrés.

El més llegit

I després