I després

CONFERÈNCIA I VISITA GUIADA A LA PIA ALMOINA

Compartiu aquesta història

El Museu d’Història de Sant Feliu, una de les entitats que l’organitza, informa sobre una conferència i visita guiada gratuïta a la Pia Almoina del Pa de la Seu de Girona, a càrrec de Gemma Domènech (Investigadora a l’ICRPC i professora associada a la UdG) i Rosa Maria Gil (Historiadora-Grup de Recerca Institucions, Treball i Gènere-UB).
Durant més de cinc-cents anys, els pobres de la ciutat sabien que podien anar a buscar una ració diària de pa. Era el llegat del seu fundador Arnau d’Escala (1228). En els segles posteriors l’edifici ha tingut usos molt diversos. Una història apassionant per un edifici que ha esdevingut una icona de primer ordre en el patrimoni monumental de la ciutat.
Data: divendres 27 de novembre a les 17h. a l’edifici de La Pia Almoina (Pl. de la Catedral, 8. Girona). Cal inscripció prèvia, per correu electrònic a museuhistoria@guixols.cat (Assumpte: Pia Almoina) o per telèfon al 972821575.
Organitza: Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UdG, Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural, Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica

El més llegit

I després