I després

CONDEMNAT L’AGRESSOR DEL PROPIETARI DEL BAR LA GOLETA

Compartiu aquesta història

L’Audiència de Girona ha condemnat a 7 anys de presó l’acusat de colpejar l’amo del bar La Goleta de Sant Feliu de Guíxols amb un pot d’esprai pebre i deixar-lo sense visió en un ull, ha informat l’Agència Catalana de Notícies. Els fets es remunten a les cinc de la matinada del 21 de febrer del 2016.

Segons recull la sentència, el processat Francisco Cortés va anar al bar a l’hora de tancar i quan els clients ja sortien de l’establiment. Per això, i perquè altres vegades ja havia provocat incidents, els responsables del local li van dir que no podia entrar. Aleshores, va ruixar amb l’esprai pebre la propietària del bar.

Quan el seu marit la va anar a socórrer, el processat li va propinar un “fort cop” amb el pot a l’ull dret.Com a conseqüència de l’agressió, la víctima ha perdut totalment la visió en aquest ull. El tribunal descarta que l’autor de l’atac fos el germà bessó de l’acusat. A banda de la pena de presó, també haurà de pagar una multa de 240 euros i una indemnització de 47.467 euros.

Com a conseqüència de l’atac, l’amo del bar va patir una contusió ocular amb fractura de l’òrbita dreta i una ferida al front. “Li han quedat com a seqüeles la pèrdua total de la visió de l’ull dret, de forma irreversible, i una cicatriu externa”, recull la sentència.

El tribunal sosté que ha quedat totalment acreditat que l’autor de l’atac va ser l’acusat, i no el seu germà bessó com es va insinuar durant el judici. “Les víctimes van manifestar que podien identificar perfectament els bessons perquè el germà de l’acusat té una cicatriu visible que no té el processat”, argumenta la sentència.

Finalment, l’Audiència de Girona descarta que en el moment dels fets l’acusat estigués afectat per la ingesta d’alcohol o drogues.

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Fátima Ramírez, condemna Francisco Cortés com a autor d’un delicte de lesions amb causació d’inutilitat d’òrgan principal i d’un delicte lleu de lesions, per haver ruixat la dona amb l’esprai pebre. Per això, li imposa 7 anys de presó i una multa de 240 euros. En matèria de responsabilitat civil li imposa una indemnització total de 47.467 euros.

El més llegit

I després