I després

LES CASES DE RIUS I CALVET I LA SUSPENSIÓ DE LLICÈNCIES

Compartiu aquesta història

Que l’àmbit de Rius i Calvet es renova és més que evident amb les obres que s’hi estan portant a terme, i que es reprendran el mes de setembre però, en quina situació urbanística es troben les velles edificacions de la façana de cases i locals que van des d’on s’estreny el passeig (a l’alçada del Palm Beach) fins a Cal Canari? De ben segur que amb el canvi que propiciaran les obres actuals a la majoria de propietaris els agradaria posar-les al dia ja que es revaloritzaran, com ja s’està fent just ben a prop, als apartaments Mercedes.

Per conèixer els detalls de la situació ens hem adreçat al regidor d’urbanisme, Josep Saballs, que ha comentat: “Estem atrapats en aquest sentit ja que aquest és un Sector de Millora Urbana (SMU) que està pendent de desenvolupar, que té una suspensió de llicències des del 2006 i que depèn de diverses administracions, ja que es troba a la zona maritimoterrestre. Estem parlant dels Serveis d’Urbanisme de la Generalitat, Costes de la Generalitat i Costas de l’Estat”.

L’Ajuntament ja va presentar un projecte que fou validat per totes les administracions excepte pel servei de Costas de l’Estat. Saballs explicava que varen anar amb tècnics de l’Ajuntament a fer una visita a Madrid, a Nuevos Ministerios, “on varem mantenir un intercanvi d’impressions i obtenint un bri d’esperança per trobar alguna solució per desencallar aquest frontal de mar que s’ha de desenvolupar per regular bàsicament les alçades i que quedi totalment homogeni, actualment hi ha edificis que tenen planta i tres, altres planta i un, altres planta i dos…i el que pretén el SMU és que, des del mar, es vegi un frontal homogeni i regular. Però ens cal l’informe favorable de Costas i per molt que des de l’Ajuntament considerem que és una necessitat que a els propietaris de les finques hi inverteixin per dignificar-ho no podem, estem a les seves mans i els tècnics del consistori estan treballant intensament per trobar una solució que s’aprovi definitivament per poder donar llicències a tots els propietaris, que ho estan desitjant tant com nosaltres”.

El més llegit

I després