I després

Condemnada per la mort d’un policia local de SFG

Compartiu aquesta història

El diari El Punt Avui informa que la titular del jutjat penal 2 de Girona, Mercedes Alcázar, ha condemnat in voce a dos anys i nou mesos de presó i a quatre anys de retirada del carnet de conduir Jessica Valdolivas Cuadra, la conductora que el 15 d’agost del 2009 va causar la mort d’un agent de la policia local de Sant Feliu de Guíxols, Adolf Rubiano, que anava en moto, en envestir-lo amb el cotxe que conduïa ella sota els efectes de les begudes alcohòliques. El xoc va passar de bon matí en un revolt de la carretera C-253, a Platja d’Aro.

El judici pel cas es va celebrar dijous passat i inicialment el fiscal i l’acusació particular, exercida pel lletrat Lluís Frigola, en nom de la família de la víctima, demanaven penes més elevades per a Valdolivas: quatre anys de presó i sis de retirada de carnet. Inicialment, les acusacions tenien en compte la circumstància agreujant de reincidència per a la conductora, perquè tenia una condemna anterior per haver conduït beguda, però finalment no es va estimar aquesta circumstància en el pacte que van convenir totes les parts perquè se la condemnés per un delicte de conducció sota la influència de les begudes alcohòliques en concurs amb un delicte d’homicidi imprudent.

Inicialment també s’imputava a la conductora conducció sota els efectes de les drogues. En la prova amb el drogotest que se li va fer in situ va donar negatiu, però els resultats que van arribar del laboratori van donar positiu. Valdolivas, però, sempre va negar que hagués consumit drogues i la seva defensa, a càrrec del lletrat Àlex Jambert, va al·legar que la mostra analitzada no corresponia a Valdolivas. En la condemna imposada tampoc s’ha tingut en compte el positiu en droga.

Després de dictar la sentència, la magistrada va dictar una ordre perquè Jessica Valdolivas, de 25 anys, ingressés en un centre penitenciari per complir la condemna de dos anys i nou mesos de presó. De moment, la conductora, que ara resideix a les comarques tarragonines, no ha complert l’ordre i el seu lletrat es planteja la possibilitat de demanar un indult parcial.

 

El més llegit

I després