I després

COMPRA DE DOS PISOS PER A HABITATGES SOCIALS

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols adquireix dos pisos del grup Sot dels Canyers amb l’objectiu de destinar-los a habitatges socials, proposta que fou aprovada en una Junta Extraordinària de Govern celebrada el passat dijous al matí.

Al migdia, Carles Motas n’informava en el programa Línia amb l’alcalde de la nostra emissora: “són dos pisos propietat d’un banc (Bankia) sobre els quals l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ens va avisar que es posaven a la venda. La llei ens permet fer un tanteig preferent i n’adquirim un per un import de 24.494 euros, un altre per 38.367 euros i els destinarem a habitatges socials”.

A Sant Feliu hi ha detectades pels tècnics d’Habitatge 147 situacions de necessitats habitacionals per vulnerabilitat i cal atendre les més urgents, per això es fa necessari disposar d’un parc d’habitatges socials que amb aquests dos pisos s’ampliaran, però l’alcalde declarava que són insuficients i afegia que “hem intentat fer diverses accions i la majoria de vegades hem topat amb la dificultat de negociar amb bancs, on no saps ben bé quins són els interlocutors vàlids i és per això que varem demanar a la Generalitat que ens facilités els contactes i en aquest cas ha funcionat”.

Motas va recordar que resta pendent el projecte anunciat fa uns mesos, on el govern contemplava convertir l’edifici de l’antic Hotel Mediterráneo dels germans Anlló, del carrer Penitència, en un bloc d’entre 10 i 12 pisos destinats a habitatge social: “ sobre els que tenim un acord verbal amb la Generalitat i que volem que consti en un document. Amb aquest motiu hem ampliat l’àmbit social de la fundació de l’Asil Surís perquè, a més d’atendre a la gent gran, pugui gestionar i atendre habitatges socials.

L’Ajuntament espera poder fer oficial, doncs, la recepció de l’edifici “per poder destinar-hi recursos i disposar d’un parc d’habitatges més ampli. Per anar avançant en aquesta direcció també hem hagut de dotar a una àrea de personal específic, exclusivament per aquests temes, ja que abans s’hi destinava personal d’altres àrees, a temps parcial, i la dedicació d’aquesta persona ja ens està donant els seus fruits”.

El més llegit

I després