I després

REBUIG FRONTAL DEL GMS DE SFG A L’APLICACIÓ DEL 155

Compartiu aquesta història

El cap del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Josep Melcior Muñoz, ha adreçat una nota als mitjans on es declara contrari a l’aplicació de l’article 155, fent seves les mostres de rebuig que en aquest sentit han expressat en les darreres hores diversos alcaldes de la formació:

“Ateses les circumstàncies que està vivint la política catalana i l’espanyola i veient que la darrera acció del Govern espanyol està posant encara més en perill la convivència i l’autogovern, com a conseqüència, tot sigui dit, d’unes maldestres actuacions d’una majoria al Parlament de Catalunya, creiem que es bo mostrar el nostre posicionament i rebutjar sense cap mena de dubte l’aplicació de l’article 155 i per fer-ho subscrivim i compartim la carta que han fet pública l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet i els alcaldes de Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès.

Els posicionaments en defensa del diàleg i el pacte estan essent arraconats i marginats i davant d’això només ens queda seguir defensant la democràcia i treballar per sortir d’aquest mal son on uns ens han portat en nom del poble i els altres volen solucionar trencant el poble.

COMUNICAT DELS ALCALDES I ALCALDESSA DE SANTA COLOMA DE GRAMENET, TERRASSA, GRANOLLERS I CASTELLAR DEL VALLÈS

Davant l’anunci d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, fet pel President Mariano Rajoy després del Consell de Ministres, els següents alcaldes i alcaldessa del PSC, volem expressar el següent:

1.-Expressem el nostre més radical desacord i rebuig a l’aplicació de l’article 155 i les mesures que se’n deriven comunicades aquest matí pel govern de l’Estat.

2.- Demanem que el PSC s’oposi frontalment a aquesta mesura i no validi, en cap cas, la seva posada en marxa. El projecte dels socialistes catalans es fonamenta en l’exercici i constant enfortiment de l’autogovern de Catalunya. L’aplicació del 155 suposa, de fet, la suspensió de l’autonomia de Generalitat i del Parlament de Catalunya, les conseqüències de la qual serien irreparables.

3.- Instem al Govern de la Generalitat a no tirar endavant cap mesura irreversible i unilateral i que, per tant, no faci cap declaració d’independència. No és moment de prendre cap decisió que facial la ruptura i el xoc de trens, sinó de retornar a la legalitat establerta en el propi Estatut.

4.- Instem a una reconducció del conflicte, que ha de passar per negociar una solució política. Per tot això, s’ha de fer una aposta clara pel diàleg. És imprescindible aturar el rellotge, congelar totes les condicions prèvies i asseure’s a parlar, sense exclusions ni línies vermelles.

5.- Considerem que la retirada de l’article 155 hauria d’implicar fer possible una reforma constitucional amb la participació de tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, i també iniciar els treballs a Catalunya per elaborar un nou Estatut que doni resposta als anhels de la societat catalana.

Tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya mereixem un exercici de grandesa política des de totes les parts implicades, reconeixnt amb valentia els errors que tothom ha comés per poder-los superar i evitar, així, nous errors encara més greus.

Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet
Jordi Ballart, alcalde de Terrassa
Josep Mayoral, alcalde de Granollers
Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès”.

 

El més llegit

I després