I després

Comencen a fotografiar-se amb dron les restes arqueològiques del Monestir

Un cop es fotografiï el recinte es passarà a retirar el mosaic romà que s'hi ha trobat

Compartiu aquesta història

Aquest matí de dilluns s’han començat a fotografiar amb dron les restes arqueològiques de la plaça del Monestir per poder tenir constància visual del que s’hi ha trobat abans de fer-ne el cobriment.

Les imatges es prenen amb el dron de la Policia Local de Sant Feliu i la finalitat és obtenir una ortofotografia de l’espai. Així ens ho explica l’arqueòloga i directora de l’excavació, Almudena García.

La propera tasca a realitzar, un cop s’obtingui el permís de la Comissió de Patrimoni, serà retirar el mosaic romà que s’ha trobat a l’excavació i començar a excavar-hi a sota. Un cop acabin aquestes feines, ja es passarà al cobriment de les restes.

Primer es taparan totes les estructures amb un teixit especial i a continuació es començarà a cobrir, primer a mà per no fer malbé el paviments de la part superior. Serà una tasca que portarà feina, segons destaca l’arqueòloga.

L’empresa responsable de l’excavació té fins a 2 anys per entregar la memòria final amb els resultats de les feines que s’han fet en els darrers mesos. En tot cas, hi ha la previsió de presentar informes preliminars cap al mes de setembre.

L’estudi final serà molt complet, ja que haurà d’incloure tot el que s’ha pogut documentar, com ara moltes estructures, estrats amb ceràmiques i diversos esquelets.

Imatges del dron fotografiant les restes arqueològiques

El més llegit

I després