I després

Una mostra homenatja un exposició dirigida als nens de la 2a Guerra Mundial

Compartiu aquesta història

La Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit inicia aquest divendres 21 d’abril, a les 6 de la tarda, l’exposició ‘Un refugi de llibres’. La mostra té la intenció d’homenatjar la mostra internacional de Literatura Infantil i Juvenil que va organitzar Jella Lepman a Alemanya després de la Segona Guerra Mundial. La finalitat de l’exposició era ajudar als infants i joves desposseïts de tot després del conflicte bèl.lic.

Després de la Segona Guerra Mundial, la periodista i escriptora Jella Lepman va impulsar una campanya per intentar millorar la vida dels nens i nenes alemanys. L’objectiu era mostrar els millors llibres, els més bells i més importants, dirigits a nens i adults, de molts dels països participants a la Segona Guerra Mundial. El que volia era reivindicar la unió de tots els pobles, països i generacions a través dels clàssics.

Aquesta mostra, que estava conformada per més de 4.000 llibres procedents de 14 països, va ser el precedent de l’Organització Internacional per al Llibre Juvenil, la reconeguda IBBY, i també dels famosos premis Hans Christian Andersen, els premis Nobel del sector infantil i juvenil, creats per la mateixa Lepman. La mostra es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca fins el 30 de juny i, un cop acabada, farà una gira per altres municipis.

El més llegit

I després