I després

Simulacre de missatges d’emergència als telèfons mòbils la setmana vinent

Compartiu aquesta història

La Generalitat farà un simulacre d’alertes d’emergències greus amb missatges que seran enviats als telèfons mòbils el proper dijous 27 d’abril. Es farà a tota la comarca seguint les instruccions del Parlament Europeu.

Els ciutadans rebran als seus telèfons un missatge de prova per veure com funciona el sistema en el cas que algun dia es produís una catàstrofe o accident greu. Aquest textos, en format de missatge emergent, el rebran totes les persones que estiguin ubicades en el radi d’acció de la zona d’emergència, siguin d’aquí o de fora. El mòbil, a més de rebre el text, farà un so molt estrident.

Cal recordar que aquest avisos no tenen cap cost pel ciutadà i funcionaran amb totes les operadores. Els telèfons mòbils més recents amb els sistemes operatius d’Android, a partir de la versió 11, i iOS d’Apple, a partir de la versió 15.6, ja tenen incorporada aquesta funció.

Aquest sistema d’avisos, en els terminals amb Android no es pot desactivar. En els cas dels mòbils d’Apple sí que es pot, però es recomana no fer-ho. Si teniu un smartphone amb sistemes operatius més antics, es poden configurar per tal de rebre els avisos. Podeu accedir tota la informació sobre la qüestió al vídeo d’aquí sota o clicant aquí.

 

El més llegit

I després