I després

COMENÇA L’ENDERROC D’EDIFICIS DEL PORT DE SFG

Compartiu aquesta història

Tal i com ja havíem avançat, els edificis de la banda de llevant del port s’han començat a enderrocar, per deixar, pas, de moment a una gran explanada i a una millora visual d’aquest espai, actualment molt transitat pels usuaris del camí de ronda i els de la via ferrada entre altres.
De moment s’ha enderrocat l’edifici que va construir la Organización de Trabajos OTP Portuarios, que era l’entitat administrativa de l’antic port comercial de la qual n’era el responsable en els darrers temps en Domingo Saura.
Aquesta edificació fou cedida total o parcialment per a altres activitats com ara Creu Roja del Mar, Protecció Civil, fou seu provisional de la Confraria de Pescadors en el termini que es feien les obres de la llotja i les oficines i fins i tot hi varen haver converses per tal d’ubicar-hi una aula de la universitat.
A més d’aquesta edificació, en el mateix àmbit, es demolirà l’antiga nau de Nàutica Sant Feliu, tasca que encara trigarà uns dies atès que el sostre és d’uralita, un material que cal que sigui enretirat per personal qualificat atesa la toxicitat del materials que la componen.
Immediatament, la UTE formada per les societats Agustí Masoliver; SA i Construcciones Rubau, adjudicatària de l’obra, procedirà a fabricar a l’esplanada de l’aparcament, els blocs de formigó que conformaran el reforç del dic de recer que ha d’evitar l’entrada d’aigua a la badia i, un cop finalitzada aquesta actuació, la gran explanada que va des del Club Nàutic fins l’entrada de la via verda s’asfaltarà de nou.
El cost de les obres d’enderrocament dels edificis i asfaltatge, finalment s’han incorporat a les de reforç del dic, una actuació que té un cost final d’1.169.280 euros i un termini d’execució de quatre mesos, finalitzant les obres abans de l’estiu.
L’asfaltatge de la zona també permetrà que la infraestructura del Festival de la Porta Ferrada, que es munta en aquest espai, pugui tenir una nova configuració més adient pels espectadors i els músics.

El més llegit

I després