L’Ajuntament de Sant Feliu continua desencallant alguns temes urbanístic que al llarg de diverses legislatures havien anat quedant enquistats per diverses qüestions, com poden ser litigis, la crisi econòmica o la falta d’interès dels propietaris, com ha estat el cas del Turó del Port.

En aquesta ocasió ens hem de traslladar a l’altra banda de la badia, al Passeig del President Irla, al capdamunt dels apartaments Mercedes, davant de l’edifici de Can Rius, on l’empresa Copayba està rehabilitant les dues façanes i instal·lant els l’ascensors d’un conjunt on la venda dels 21 habitatges existents està molt avançada.

En aquell àmbit hi ha un mirador, des d’on es pot gaudir d’una panoràmica espectacular sobre la badia, “que estava pendent d’una cessió per part de qui es quedés tot aquell àmbit i, fruit de l’adquisició dels apartaments Mercedes, hi havia l’obligació de cedir a l’Ajuntament, per a un espai públic, aquest mirador”, segons declarava a la nostra emissora el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs.

El regidor afegia que “de tota manera haurem de posar-nos els deures, com a govern, o en el programa electoral, perquè no donarà temps a tot, de preveure tota la urbanització d’aquell àmbit, com ara el carrer i la travessia del Raig, per accedir-hi còmodament. Per tant, l’hem rebut però cal una segona part per urbanitzar-lo ja que ara, per arribar-hi, és com fer una excursió de trekking”.

Dintre d’aquest mateix àmbit hi ha el xalet Barraquer, “que és una edificació a mig fer, abandonada des de fa uns deu anys que també s’ha desencallat dins del mateix conveni urbanístic i per tant, s’aconsegueixen tres objectius alhora: la dignificació dels antics apartaments Mercedes, la cessió del mirador i la finalització d’aquella casa abandonada”.

Hi ha una altra peça en aquell entorn, com és l’Hotel Panorama, que ja té comprador i que la seva venda i la liquidació de l’herència dels germans Anlló estava acordada per finals del 2017, però que amb la imposició de l’article 155 no fou possible. Un cop format el govern de la Generalitat l’alcalde, Carles Motas, ja ha demanat hora a la conselleria per reprendre les negociacions que han de posar  punt i final a l’herència intestada, que s’acostaria als tres milions d’euros, una part dels quals també es pensen destinar a l’anunciada rehabilitació de l’antic Hotal Mediterraneo, del carrer Penitència, per rehabilitar-los i destinar-los a habitatge social.

També cal apuntar el que dia 28 de juliol s’acaben les concessions de diversos espais de la zona maritimo-terrestre, entre els quals s’hi troba l’edifici de Can Rius (Palm Beach), la concessió del qual també ha estat sol·licitada per l’Ajuntament.