4 REVETLLES DE SANT JOAN A SANT FELIU
Aquest dissabte, 23 de juny se coincidiran quatre celebracions simultànies de la revetlla de Sant Joan, a més del Nomad Festival, en un cap de setmana molt actiu, que seran les següents:
-La ja anunciada en aquest mateix web: Revetlla Ganxona al Passeig del Mar amb la portada de la Flama del Canigó, foc, sardanes, sopar i havaneres.
-Revetlla de Sant Joan a la Plaça Salvador Espriu, a partir de les 21h sopar popular (cadascú se’l porta) i revetlla. Ball a la plaça amb música de DJ Nou So.
-Revetlla de Sant Joan al Centre Cívic Tueda amb el grup “Leo i Rosamari”, a partir de les 22.30h.
-Revetlla de Sant Joan a Sant Pol, a partir de les 23h.

 

ENRAJOLAT DE LES PLACES DE RIUS I CALVET
Les obres de Rius i Calvet entren en la darrera setmana de la primera fase que, malgrat les abundants pluges de la primavera i altres imprevistos, han avançat més del que es preveia, segons fonts municipals.
Els operaris estant treballant contra rellotge per deixar les places i voreres de la banda dels edificis enrajolades per facilitar el pas dels vianants per un lloc segur i perquè els restaurants de la zona no vegin interrompuda la campanya d’estiu, ja que les obres s’aturaran fins el mes de setembre, en la segona fase, que es rematarà amb les grades, l’arbrat el mobiliari urbà i altres elements com la nova ubicació de la “Pepita” prevista en la tercera plaça, que ha sorgit després de l’expropiació d’un pati i que es contempla com a “un espai romàntic”.

 

AQUEST DIVENDRES ANTIHOMENATGE A CARLES HAC MOR
Aquest divendres 22 de juny, a partir de les 18:30h. promogut per la Biblioteca Pública i per l’Esther Xargay, se celebra als Jardins del Monestir, una “Encesa de veus en l’esperit alçurat de Carles Hac Mor amb 75 participants en l’antihomenatge parapamèric amb HACcions, poemes, reflexions, recitHACions, lectures, disertHACcions, proclames, contrHACdiccions, soliloquis, reHACcions, danses, evoHACions, silencis, etc”.
És un acte obert tant al pati de cadires com al damunt de l’escenari, amb en record del poeta lleidatà que de la mà d’Esther Xargay va recalar a Sant Feliu, on va morir el 27 de gener de 2016 a l’edat de 75 anys.

 

UNA EMPRESA GUANYA EL CONCURS DE VIGILÀNCIA DE PLATGES A SFG
L’empresa Aunar Grup 2009 va guanyar el concurs de vigilància de les platges de Sant Feliu i Sant Pol per la baixa efectuada sobre el preu de sortida, que era de (76.026 euros IVA exclòs.
Aquest divendres al matí encara no s’havia formalitzat el contracte, però tot apuntava que aquesta empresa, que també va guanyar el concurs a Palamós, farà les tasques que venia fent la Creu Roja, que anys enrere efectuava el servei a través d’un conveni amb l’Ajuntament i que en els dos darrers anys els va realitzar en adjudicar-se el concurs obligatori (d’un any més d’un altre de possible pròrroga) que, en el cas que es formalitzi el contracte, és el que tindrà l’empresa privada.
Aquests tipus d’empreses estan proliferant i es presenten als concursos, com també ha estat el cas de Palafrugell, on va guanyar Proactiva, desbancant també a la Creu Roja.

 

DUES NOTES DE GUÍXOLS DES DEL CARRER DERIVADES DEL PLE DE DIJOUS
Guíxols des del carrer ha difós dues notes de premsa sobre dues qüestions derivades del Pla Municipal Extraordinari i Urgent celebrat el passat dijous, que podeu consultar en els arxius adjunts que tenen els següents titurals:
– “El govern de la ciutat rebutja destinar una part del romanent a un projecte de pressupostos participatius
-“El govern aprova una partida “extra” de 39.616 euros, mentre el contracte de les escombries (2008) aviat esgotarà el segon any de pròrroga

 

MUNTATGE DE L’ESTRUCTURA DE L’ESPAI PORT PEL PORTA FERRADA
Operaris especialitats en muntatges d’estructures tubulars estan treballant aquests dies en el muntatge de l’escenari, les grades i el perímetre de l’Espai Port per acollir la 56ena edició del Festival Porta Ferrada, que arrencarà el 13 de juliol amb Jack Johnson (amb les entrades exhaurides), tot i que es podria dir que el primer espectacle és el que ofereixen aquests operaris en la realització d’aquests treballs.
Fonts del festival han informat que en els dos primers dies de venda d’entrades pel concert de Ricky Martin se’n varen vendre mil, auguri d’una gran assistència al Guíxols Arena, a Vilartagues, el 20 d’agost que té una capacitat per a 8.000 persones.

 

ACABA L’ASFALTAT DE L’ANTIC CLUB NÀUTIC
El vial de circulació de l’antic club nàutic ja ha estat enllestit amb l’asfaltat amb tres capes que s’ha estès a tocar de la pujada a El Salvament, mentre s’està avançant  ostensiblement en l’enrajolat del nou passeig
També s’està col·locant l’enfustissat arran d’aigua i a la grada on arrenquen les noves escales que connecten el passeig amb el promontori, on també s’hi  ha plantat l’arbrat.
Per tant, s’entra en el tram final per intentar complir el termini del lliurament de les obres que s’havia previst per finals de la setmana entrant.

 

NOU PREMI PER A L’ESCRIPTORA GANXONA PILAR FRANCÈS 
El passat dilluns l’escriptora ganxona Pilar Francès va recollir a Barcelona el segon premi dels Jocs Florals al Palau Güell, que li fou lliurat per l’escriptor Genís Sinca. L’escriptora va presentar un relat de 500 caràcters que porta el títol de “L’artec”.
Recordem que ja havia rebut un premi en el Concurs de Microrelats de Dones de Santa Cristina d’Aro, per “Velles arts”, una menció especial en el 2n Concurs de Microrelats del Dia de la Dona Treballadora de Sant Llorenç del Penedès, per “Madame Claire” i el primer premi del XXII Concurs de Narrativa Dones Àrtemis de Cornellà de Llobregat, per “Davant el Fortuny”.

 

AQUEST DIVENDRES, DIADA DE L’ESPORT GANXÓ
Aquest divendres 22 de juny a les 20h, al Teatre-Aauditori Narcís Masferrer, se celebrarà la Diada de l’Esport Ganxó on es farà una distinció als millors esportistes individuals locals, i un reconeixement als clubs que s’han destacat en aquesta temporada 2017-2018..
Des de l’Ajuntament, el regidor  d’Esports, David Oliveras, ja va destacar en l’anterior edició que “es té l’interès de dedicar en aquesta diada  a valorar tant els èxits com la tasca d’esportistes i entitats que amb la seva aportació defensen l’esport ganxó en les diverses competicions, al temps que es formen, es relacionen i es motiven en els seus clubs, aconseguint importants fites que mereixen un just mereixement”.

 

LA SETMANA ENTRANT, REVETLLA POPULAR AL PARC DE LES ERES
El dissabte de la setmana entrant, 30 de juny, l’Associació de Veïns de Tueda organitza la revetlla popular al Parc de les Eres oberta a tothom que vulgui compartir una nit de diversió en un espai singular de la ciutat.
La vetllada, que començarà a les 22:30 hores, estarà amenitzada pel conjunt local Ciclón amb música de ball, al temps que es podrà gaudir d’aquesta nit tant especial, que té l’accés gratuït, hi haurà servei de bar amb coca i refrescos al preu d’1 euro.

 

DIJOUS, VICENT PARTAL PRESENTA LLIBRE A LA CASA IRLA
El proper dijous, 28 de juny a les 19:30 hores es presenta a la Casa Irla el llibre “Nou homenatge a Catalunya”, de Vicent Partal, seguit d’un sopar tertúlia amb l’autor a la taverna Cas Romagué (inscripcions al telèfon 972 11 74 39 o bé al correu casa@irla.cat al preu de 16 euros).
Diu Partal: “He volgut que aquest llibre es titule Nou homenatge a Catalunya, precisament perquè hi ha un fil històric que vull reconèixer, una continuïtat entre la Catalunya que va homenatjar George Orwell i l’actual. Des de baix va nàixer aleshores un projecte que desafiava obertament el món i les conviccions de l’època, i des de baix ha tornat a nàixer ara. Sense acceptar fronteres mentals imposades”.

 

INAUGURACIÓ L’EXPOSICIÓ DE JOSEP MARIA SERRA
Dissabte es va celebrar la inauguració oficial de l’exposició de Josep Maria Serra, que es pot contemplar fins el 24 de juny al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, on ha tornat després d’uns anys d’absència en una de les seves facetes artístiques, a més de la música i, darrerament, la literatura.
Tant en la presentació del seu llibre “Delante del espejo” com en , Serra els ha convertit , a banda dels parlaments, en una trobada entre amics amb l’actuació de Salvador Sabater i una concertista russa, al que va seguir un sopar d’una trentena d’amics amb un concert  improvisat posterior de l’artista.
L’exposició  es pot visitar de dilluns a divendres de 10:00h. a 14:00h. i de 18:00h. a 20:00h. i els caps de setmana de 12:00h. a 14:00h. i de 18:00h. a 20:00h.

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “JO SÓC AQUELL QUE VA MATAR FRANCO”
Aquest divendres, 22 de juny a les 20:30 hores, a la cafeteria La Muralleta de la Plaça del Mercat de Sant Feliu de Guíxols, cafè literari, amb la presentació del llibre “Jo sóc aquell que va matar Franco”, de Joan-Lluís Lluís, premi Sant Jordi 2017.
Organitza CDR Comitè de Defensa de la República i Editorial Proa.