DETINGUTS DOS MENORS ACUSATS DE LA VIOLACIÓ D’UNA NOIA A PALAMÓS
Dos nois menors d’edat han estat detinguts per la presumpta violació d’una noia de 15 anys a Palamós (Baix Empordà) durant la revetlla de Sant Joan, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra.
Segons informa el diari El Punt Avui, els agressors tindrien la mateixa edat de la víctima –uns 14 o 15 anys-, van ser arrestats ahir diumenge i han passat a disposició de la Fiscalia de Menors. La de Palamós és una de les quatre agressions sexuals que es van denunciar durant la revetlla arreu de Catalunya. Les altres tres es van produir a Barcelona ciutat, concretament als districtes de Sants, Ciutat Vella i a l’Eixample. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va donar les dades durant el balanç de les incidències de Sant Joan i va voler puntualitzar que episodis ocorreguts en festes com el Sant Fermí de 2017 “fan que possibles agressors es repensin actuar i que la ciutadania estigui més atenta i emetent”.

Alhora, Buch ha explicat que cada cop hi ha més denuncies per situacions d’aquesta tipologia: “El que fa uns anys ens semblava que era tolerable ara som els primers en denunciar-ho perquè va canviant el comportament ciutadà”, ha comentat el conseller, que ha remarcat que ara hi ha “rebuig social”. En aquesta línia ha recordat que la tendència és que aquesta mena d’agressions s’incrementin durant l’estiu. Més informació a diari El Punt Avui.

PALAMÓS RENOVARÀ EL PASSEIG PER GRANS TRAMS
L’equip de govern de Palamós, d’ERC i CiU, renovarà el passeig marítim per grans trams. I ho farà enllestint la part nova, que està a tocar de la riera Aubi, per, i seguidament, anar avançant. Això comportarà fins i tot un canvi de panots. Segons informa el diari El Punt Avui, el regidor d’Urbanisme, Jordi Pallí, destaca també que es plantejarà un tractament diferent per a una altra part del passeig, si bé aquest encara està en fase d’estudi. Pallí també va voler deixar clar que s’ha redefinit l’estratègia per renovar els panots del passeig marítim, alguns molt malmesos, perquè la solució que es va implantar el 2015 no ha funcionat. “Ara s’ha optat per canviar d’estratègia i el projecte s’abordarà per trams i de manera totalment integral”, explica.

Pallí va deixar clar que les pròximes actuacions es faran per trams complets i no per peces, com fins ara. El regidor d’Urbanisme va explicar que a través d’un procés participatiu, l’Ajuntament va invertir uns 20.000 euros a canviar uns 3.000 panots, a més de totxanes de la barana que separa el passeig de la zona de platja que, i per concessió, serveix de gran aparcament per a vehicles. Més informació a Diari El Punt Avui.

CULMINA LA RECONVERSIÓ DEL VELL CLÍPER DE PD’A
L’edifici de l’antic hotel Clíper ha recuperat l’activitat aquest passat cap de setmana de Sant Joan un cop finalitzades les obres de reforma, que han durat dos anys i l’han reconvertit –d’una banda– en una desena d’apartaments d’ús turístic d’alt nivell, gestionats des del Park Hotel San Jorge, i cinc locals comercials a la planta baixa –un dels quals, més gran, també ocupa part de la primera. La singularitat de l’operació, però, rau en el fet que amb la reforma s’ha hagut de conservar intacta la façana, un dels elements més coneguts del paisatge urbà de Platja d’Aro, a la intersecció de la carretera de Castell d’Aro i l’eix comercial de les avingudes de s’Agaró i Cavall Bernat. És l’únic immoble protegit patrimonialment pel POUM en tot el nucli litoral del municipi.

Així doncs, la cèlebre façana del Clíper amb la rotonda circular que s’eleva a la cantonada mantindrà el seu ús turístic, encara que les 30 antigues habitacions de l’establiment –un referent en l’eclosió del turisme familiar a la dècada dels seixanta– hagin donat pas als nous apartaments. Gràcies al contracte de gestió i explotació del Clíper, el grup del Park Hotel San Jorge també fa un pas endavant i deixa la porta oberta a noves col·laboracions amb altres establiments del territori, com ja passa amb l’hotel Hostalillo de Tamariu. Seguint la línia d’adaptar-se a les tendències de mercat, el nou Clíper serà “dirigit per un equip jove i molt qualificat”, segons destaca el grup hoteler. Més informació a diari El Punt Avui. 

TALLER DE PERCUSSIÓ A SCD’A
L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro organitza al llarg del mes de juliol un nou taller de percussió per a la colla jove Percunautes del municipi. A part dels assajos, que es farà a les tardes a la Zona Jove, al pavelló municipal d’Esports, els participants al taller, totalment gratuït, encara que cal fer una inscripció, participaran a la timbalada ganxona de Sant Feliu de Guíxols del 7 de juliol i a la cercavila de la festa major de Santa Cristina del 24 de juliol. Per la inscripció, cal adreçar-se al telèfon 606 469 584 o al correu electrònic zonajove@santacristina.cat.

El taller començarà el 2 de juliol i continuarà els dies 3, 5 i 6, de 17 a 19 hores a la Zona Jove. Aquesta trobada acabarà amb una exhibició final a la timbalada ganxona del dia 7. El taller continuarà els dies 10, 12, 17 i 19 de juliol, també a la mateixa hora i lloc, per acabar amb la participació a la cercavila. L’únic requisit que es demana és que tingui 12 o més anys.

La colla jove Percunautes, que compta amb el suport de l’àrea municipal de Joventut, està integrada per joves de 12 a 16 anys, sota la direcció del músic i percussionista simfònic Andreu Vilar. La participació a la timbalada ganxona representarà la seva primera sortida com a colla de percussió fora del municipi. La timbalada ganxona, que és una trobada de colles de percussió de tot Catalunya, es farà el 7 de juliol entre les 17 i les 22 hores. Per la seva banda, la cercavila de la festa major tindrà lloc entre les 19,30 i les 21 hores. Més informació a santacristina.cat 

 

ELS 21 HORTS DE SCD’A, PER ALS 21 SOL.LICITANTS
L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha sortejat aquesta setmana els 21 nous horts comunitaris entre els sol·licitants, per bé que tothom ha quedat satisfet, ja que només 21 sol·licituds de veïns s’ajustaven a les bases del concurs. Segons informa el diari El Punt Avui, d’aquesta manera, l’interès dels assistents a l’acte, en què hi havia l’alcalde, Xavier Sala, i els regidors Joan Alcalde i Lourdes Fuentes, se centrava en l’emplaçament de les parcel·les.

L’adjudicació de les llicències d’ús dels horts s’aprovarà en la junta de govern de demà i, posteriorment, els adjudicataris seran cridats per rebre informació del funcionament dels horts, que seran ecològics, a més de les claus. Els adjudicataris de les parcel·les, que mai deixaran de ser municipals, les gestionaran un període màxim de 3 anys. Cada hort fa uns 70 metres quadrats, delimitats per estaques i amb un pas de 60 centímetres entre ells, dins una finca municipals d’uns 4.000 metres quadrats, i són al costat de la urbanització Golf Costa Brava, a tocar de l’autovia C-65.El reg dels horts es farà pel sistema de goteig, i cada parcel·la tindrà una aixeta. Les eines es guardaran dins d’una caseta comunitària. Al costat hi haurà el dipòsit d’aigua i també una zona comunitària. Per dinamitzar els horts i formar les persones que n’obtinguin un, l’Ajuntament rebrà l’assessorament de Càritas Diocesana de Girona, que ja porta diversos horts de la comarca. La formació dels hortolans anirà en dues direccions: apostar per l’horticultura ecològica i incentivar la participació comunitària.
Més informació a diari El Punt Avui. http://www.elpuntavui.cat/territori/article/10-administracions/1419490-els-21-horts-de-santa-cristina-per-als-21-sol-licitants.html?cca=1

http://www.elpunt.cat