La Plataforma 1-O Guíxols ha organitzat dues activitats el 30 de setembre i l’1 d’octubre en commemoració de l’1 d’Octubre de 2017. La primera ha consistit, el dia 30 a la nit, en un marxa de torxes amb sortida des del Salvament. El dia 1, a la Plaça del Mercat 1 d’Octubre i a partir de les 5 de la tarda, tothom major de 16 anys que ho volgués ha pogut votar en una carpa ubicada a l’espai, on centenars de persones s’hi han apropat.

Els resultats han estat un total de 683 vots, repartits en 681 sí, 1 no, i 1 vot blanc. Des de l’organització es mostren “molt satisfets” i destaquen que el sistema de votació és pioner i amb una despesa “pràcticament nul.la”.

Una de les activitats que s’han realitzat durant la jornada ha estat una multitudinària ballada de sardanes a la Plaça del Mercat 1 d’Octubre.

 

Durant la jornada, que s’ha allargat passada l’hora prevista, s’hi han realitzat activitats com ara una actuació de castellers, una estelada feta amb espelmes i una ballada de sardanes. També hi ha hagut la lectura d’un manifest de l’AMI a càrrec dels regidors Josep Saballs (TSF), Cristina Vicens (JXCAT) i Sílvia Romero (ERC). També s’hi han llegit tres manifestos d’Òmnium Cultural, ANC, CDR, a més d’una carta de Jordi Cuixart.