El diari El Punt Avui ha publicat aquest dissabte que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va presentar el mes passat el grup de 17 treballadors contractats amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a desocupats de llarga durada, 9 de beneficiàries de la renda mínima (Pirmi) i 8 més sense límits d’ingressos familiars però sense dret a prestació i majors de 45 anys. Entre els beneficiaris d’aquest últim grup hi ha l’exedil Esther Martínez, esposa de l’actual regidor de Turisme i Medi Ambient, Salvador Calabuig (PSC). I la coincidència ha acabat desfermant les crítiques dels dos grups de l’anterior govern, MES i CiU, que, tot i que no valora la legalitat de tot plegat, sí que ho troben “poc ètic”.

Per part de l’executiu, la regidora de Recursos Humans, Sílvia Romero, assegura que s’ha seguit el procediment que recull el Diari Oficial de la Generalitat, sense intervenció dels regidors: “El filtratge de candidats el va fer el SOC amb els inscrits com a demandants de feina, i amb una llista anònima”, va defensar, i a més va preguntar “com es devien fer les coses abans” de manera retòrica als edils que han qüestionat la contractació.

Però, malgrat això, el portaveu de MES, Pere Albó, ha anunciat que requeriran “tota la documentació relacionada amb el procés de selecció”. Al grup de CiU recordaven les notes difoses en l’anterior mandat per TSF contra els convergents acusant-los de “contractar els seus amics”. La portaveu, Dolors Ligero, asseverava que “aquí es veu la sensibilitat de l’Ajuntament” nou. La regidora de Recursos Humans, en canvi, sostenia que podrien haver consultat el mecanisme del procés abans d’airejar el cas a la premsa i les xarxes socials.

El president de la junta de personal –el comitè del consistori–, José Luis Sánchez, explicava que han debatut el cas en les últimes setmanes, i, tot i els recels davant la “casualitat”, opten de moment per la prudència: “La contractació és per sis mesos, i a l’estiu estarem amatents si es prorroga o es reprèn en el futur.” Romero garantia que els contractes temporals no seran “cap porta d’entrada” a l’administració.

També el Diari de Girona ha publicat una notícia en els mateixos termes i amb algun apunt més en les declaracions:

Pere Albó: «no tenim cap dubte de la legalitat d’aquesta contractació, però trobem poc ètic que la dona d’un regidor, hagi estat seleccionada per aquesta feina».

Salvador Calabuig, «No és ètic que per raons polítiques s’ataqui un treballador. És molt desagradable fer aquesta política».

Sílvia Romero facilitarà a Albó tota la documentació, «però m’hauria agradat que, abans d’adreçar-se a la premsa, ho hagués fet a Recursos Humans. És un procés net».