I després

CELEBRADA UNA PONÈNCIA SOBRE JIHADISME A PLATJA D’ARO

Compartiu aquesta història

El divendres 29 d’Abril al centre municipal l’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro, s’ha celebrat una ponència de jihadisme, amb la col·laboració de JP SEGURETAT i el Sindicat de Funcionaris de Policia en la qual s’ha tractat un problema greu com es el retorn dels combatents estrangers, que van marxar a lluitar amb el ISIS, o anomenat en Anglès el DAESH, el grup terrorista que va establir un Califat Islàmic entre els territoris de Sirià i Irak.
També s’ha fet pales, que els refugiats que venen a Europa , no se’ls pot estigmatitzar.
Que en relació a la seguretat nacional dels països d’ Europa, cal definir protocols nous i establir canals ràpids , per l’arribada d’aquests fluxos de combatents. Passar per determinar i realitzar un seguiment d’aquests individus.
Com podem fer des de l’administració local, que aquestes persones s’integrin d’una manera positiva a una societat occidental que ells rebutgen en un primer moment; motiu pel qual van marxar; cal cercar mecanismes dins de la mateixa comunitat musulmana. Els ponents Javier Diaz, i Francesc Igualador, ambdos analistes de seguretat, han donat pautes als membres de les forces i cossos de seguretat , de com detectar aquest combatents, moltes vegades retornen, més radicalitzats als seus barris, afegint un nou problema en les relacions amb seva la comunitat, al captar a persones fràgils socialment, i amb un alt risc d’exclusió social, de fer jihadisme urbà.

 

 

El més llegit

I després