CELEBRADA UNA PONÈNCIA SOBRE JIHADISME A PLATJA D’ARO

El divendres 29 d’Abril al centre municipal  l’Avenir  Fanalenc  de Platja d’Aro,  s’ha celebrat una ponència de jihadisme, amb la col·laboració de JP SEGURETAT i el  Sindicat de Funcionaris de Policia en la qual s’ha tractat un problema greu com es el retorn dels combatents estrangers, que van marxar a lluitar amb el ISIS, o anomenat en Anglès el DAESH, el grup terrorista que va establir un Califat Islàmic entre els territoris de Sirià i Irak.
També s’ha fet pales, que els refugiats que venen  a Europa , no se’ls pot estigmatitzar.
Que en relació a la seguretat nacional dels països  d’ Europa,  cal definir  protocols  nous i establir canals ràpids , per l’arribada d’aquests fluxos de combatents. Passar per determinar i realitzar un seguiment d’aquests  individus.
Com podem fer des de l’administració local, que aquestes persones s’integrin d’una manera positiva a una societat occidental que ells rebutgen en un primer moment; motiu pel qual van marxar; cal cercar mecanismes dins de la mateixa comunitat musulmana. Els ponents Javier Diaz, i Francesc Igualador, ambdos analistes de seguretat, han donat pautes als membres de les forces i cossos de seguretat ,  de com detectar aquest combatents, moltes vegades retornen, més radicalitzats als seus barris, afegint un nou problema en les relacions amb seva  la comunitat, al captar a persones fràgils socialment, i amb un alt risc d’exclusió social, de fer jihadisme urbà.

 

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació