I després

Celebracions de la Verge del Carme i Guíxols’12 a SFG

Compartiu aquesta història

Celebració de la diada de la Verge del Carme

En les celebracions del cap de setmana, una de les celebracions destacades fou la de la Mare de Déu del Carme que va començar amb l’oració a la parròquia i la posterior processó pels carrers de la ciutat. La Mare de Déu va ser portada pels mariners als quals varen acompanyar la Colla Gegantera Ganxona. A l’arribada al port, es va fer l’ofrena floral a la verge i es va procedir a l’embarcament per començar la processó marítima.

Hi varen participar quatre de la Confraria de Pescadors i una altra llogada per l’Ajuntament amb capacitat per 250 persones. La novetat fou que s’havia d’adquirir un tiquet al preu de 3 euros i es varen exhaurir totes les places. Tot i el temporal de tramuntana, s’hi varen afegir diverses embarcacions. També es va contar amb la col·laboració de Creu Roja i Protecció Civil.

Al vespre, a la sardinada també s’havia de fer una aportació de 2 euros, la qual cosa, va racionalitzar els actes del dia que, en altres convocatòries, generaven algunes incidències que amb el nou sistema han quedat totalment subsanades. Es van repartir 385 racions amb la participació voluntària de l’Associació de Festes Ganxones que foren els encarregats de coure i de repartir les sardines.

La diada es va tancar amb el concert gratuït de cançó de taverna i havaneres a càrrec dels grups La Taverna (Sant Feliu de Guíxols) i els Escamarlans de Palau (Palau-Solità i Plegamans)

 

Guíxols’12 esdevé un èxit de participació

l’Associació de Comerciants Centre Ciutat està molt satisfeta del resultat del que anomenen una nit màgica i especial per dinamitzar la temporada alta: el Guíxols’12.

Una setantena d’establiments del centre comercial de Sant Feliu de Guíxols, entre els quals s’hi podien trobar des de restaurants i bars fins a botigues van obrir les seves portes fins les 00:00h de la nit, tot oferint als seus clients avantatjoses promocions i menús, o bé aperitius, a 12 € o amb 12% de descompte a més de la rebaixa habitual, que sovint anaven acompanyades d’una cova de cava als establiments comercials.

Va posar punt i final a la nit una cercavila de llum i foc, acompanyada d’un grup de percussió, que es van passejar pel centre animant a clients, restauradors i comerciants.

Des de l’associació han enviat una nota d’agraïment per la seva participació en aquesta iniciativa tant als establiments comercials i de restauració, així com a tots els clients que van passejar pel centre, assegurant que l’any vinent es tornarà a repetir.

El més llegit

I després