I després

Ja es noten els efectes de la vaga dels treballadors de CESPA

Compartiu aquesta història

Segon dia de vaga de recollida d’escombraries a Sant Feliu i la situació ja es comença a complicar en diversos punts atès que només es compleixen els serveis mínims que són totalment insuficients.

Només Sant Feliu pateix aquesta vaga per un servei que, a dia d’avui, ja té un cost de 10.200 euros diaris que, segons declarava l’alcalde, Joan Alfons Albó, conté un suplement de prop de 16.000 euros mensuals (8% de pujada de sou experimentada el 2007, 2008 i 2009, el 4% el 2010 i el 3’5% el 2011) per aquests augments que va haver d’assumir l’Ajuntament.

Tot i que Xavier Vives, del sindicat, CCOO, declarava que “només s’està discutint el conveni a nivell local” es dóna la circumstància que, gairebé cada un o dos anys, coincidint amb la temporada estiuenca o bé abans d’unes eleccions, es produeix aquesta situació.

Habitualment els governs locals han hagut de claudicar perquè qui rep les queixes i pressions de la ciutadania no són ni els treballadors ni l’empresa sinó els representants del consistori que sempre han afluixat havent de carregar amb els costos d’aquestes reivindicacions,

L’actual govern vol intentar aguantar el pols i vol comptar amb la complicitat dels ciutadans, així ho expressa en la darrera nota que ha fet pública en un registre suau per tal de no enrarir més qualsevol negociació, tot i que mostra el seu enuig de forma controlada expressant el següent:

Entenem que aquesta plantilla rep un sou digne i té garantides unes condicions de treball, que en aquests moments, podem qualificar de privilegiades.

Considerem que les reivindicacions d’aquesta vaga podrien ser subscrites per la totalitat de treballadors del país, atès que estan directament relacionades amb la no aplicació de la reforma laboral, la qual cosa podria ser objecte de diàleg entre l’empesa i els representants dels treballadors.

No compartim que les reivindicacions es facin exercint aquesta forta pressió a la ciutadania, de la qual ells formen part. Saben perfectament el perjudici directe que provoquen a la Ciutat en plena època d’estiu, i que els dies que passin no els podrem recuperar. Els perjudicis els reben el conjunt de ciutadans, els quals han aportat els recursos perquè ells poguessin tenir una sèrie d’increments en el sou, quan per la immensa majoria el sou decreix o senzillament perden la feina.

L’Ajuntament, en base a la legislació, no pot contractar a altres empreses perquè faci aquesta feina (vulneració del dret de vaga) però, el que sí farà, és no pagar les factures del servei no realitzat a causa de la vaga.

I tot seguit passen a les recomanacions assegurant que han activat els mecanismes per controlar la recepció dels serveis mínims i demanem la col·laboració de tota la ciutadania per pal·liar els perjudicis que provoca aquesta vaga. De manera especial es dirigim a aquells que per la seva activitat generen més brossa: restauradors, marxants i comerciants. Sabem que tothom té problemes, però cal que durant uns dies en dediquem a minimitzar els residus que generem en les nostres activats, així coma lliurar-los de la manera que menys perjudiquin: bosses ben tancades i prou resistents, evitar líquids, etc.

El més llegit

I després