I després

Carles Piqueras desembarca dissabte amb 21 personatges ganxons

Compartiu aquesta història

El pintor guixolenc, Carles Piqueras, ha esmerçat els tres darrers anys a immortalitzar, amb un llapis, una selecció de personatges singulars de l’àmbit local de Sant Feliu de Guíxols que, per una o altra raó, formen part del paisatge quotidià de la ciutat i de les vivències personals del propi artista.

Homes i dones, que ell anomena “serrans i jurioles” que neden per un mar farcit d’espècies diverses amb la pàtina d’un tarannà purament ganxó, protagonistes, a través de la seva feina i/o activitats, de la vessant més domèstica de la petita història guixolenca de les darreres dècades.

Es tracta de 21 ciutadans i ciutadanes, escollits per l’artista, que s’han prestat a la iniciativa que proposava Piqueras, que ha incidit en les seves arrugues i expressions, en una mena de juguesca basada a reflectir el present i de preveure el futur immediat de cada fesomia.

Retrats capturats amb la precisió de la microcirugia, reforçant cada perfil per encertar el posat que desprèn cadascun dels personatges quan es mou en el seu hàbitat individual.

Ara, els ha amanit per tal d’exposar-los en una mostra sense precedents a la sala Abat Panyellas, a la quarta planta del Monestir de Sant Feliu per tal que, guixolencs i forasters, els puguin contemplar en un espai diàfan, noble i renovat.

Són peces de gran format que es podran gaudir de prop i de lluny per tal de contemplar-les en perspectiva o bé per resseguir amb la mirada cada traç que ha recorregut el llapis de l’artista.

Aquest treball, que romandrà exposat a partir d’aquest cap de setmana i fins el 31 d’octubre, compta també amb la complicitat de l’escriptor cristinenc, Joaquim Pijoan, que ha entrevistat a cadascun dels personatges per tal de complementar els retrats, treball que quedarà reflectit en un llibre que forma part de tot el projecte i que aviat es podrà adquirir.

La inauguració, a la qual hi esteu tots convidats, se celebrarà aquest dissabte, 21 de juliol a 2/4 de 8 del vespre al Monestir de Sant Feliu de Guíxols.

El més llegit

I després