I després

Cau una banda de lladres violents que robava a xalets del Baix Empordà i la Selva

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG: Els Mossos han detingut vuit presumptes atracadors altament especialitzats que en la darrera setmana haurien comès almenys una desena de robatoris silenciosos i violents a immobles d’arreu de Catalunya, sobretot a les comarques gironines. En concret a Castell d’Aro, Platja d’Aro, Calonge i Fogars de la Selva. Els arrestats, amb edats compreses entre els 20 i els 32 anys, no tenien antecedents policials.
La detenció es va fer el 17 de novembre a Dosrius (Maresme) poc després d’un robatori. Els mossos van sorprendre els detinguts quan es dirigien a una zona boscosa on haurien establert un amagatall per guardar-hi els botins aconseguits, així com les armes que s’utilitzaven en els robatoris.
Un mosso va quedar ferit de bala en una cama després d’un tret accidental d’un company durant la detenció. En la detenció van participar més de vint agents, els sospitosos es van resistir molt i van intentar agredir els agents diverses vegades. De fet, un dels lladres també va resultar ferit per un intent d’atropellament d’un dels seus companys. Els lladres van intentar sortir del cul-de-sac on s’havien ficat amb el cotxe i en el qual estaven atrapats perquè dos tot ?terrenys dels Mossos havien bloquejat la sortida. Van intentar atropellar els agents, però no ho van aconseguir. En una d’aquestes escomeses un dels lladres va resultar ferit a la cama, que li va quedar atrapada entre un dels vehicles policials i el cotxe que conduïa el seu company.
El mateix conductor, a continuació, va voler envestir un agent amb el cotxe. L’agent es va haver d’apartar, però el lladre no va poder seguir amb el vehicle, va baixar i es va abalançar sobre l’agent, que tenia empunyada la pistola reglamentària a la mà però apuntant a terra. No obstant això, en el forcejament l’arma es va disparar. La bala va entrar per la part de sota d’un vehicle policial, on hi havia un altre agent, que va resultar ferit al bessó de la cama. L’agent va haver de ser intervingut a l’hospital, però ja és a casa recuperant-se favorablement. Els Mossos hi van trobar emissores portàtils, potes de cabra, guants, passamuntanyes i armes, entre d’altres, a més de part dels botins.
La investigació va arrencar a finals d’octubre en detectar un increment de robatoris amb força especialitzats que afectaven cases unifamiliars a urbanitzacions. Els lladres sostreien vehicles de gamma alta que utilitzaven per cometre altres robatoris. Els investigadors van observar que aquests il·lícits es reproduien a diferents comarques del litoral català, de sud a nord, entre el Baix Llobregat i el Baix Empordà.
A principis de novembre es va detectar que als llocs on es cometien els robatoris amb força també n’hi havia de violents. Alguns domicilis de les comarques del Maresme i del Baix Empordà van ser assaltats per individus encaputxats, molt violents i professionals. Durant els seguiments es va poder comprovar que es tractava d’una bateria d’homes de nacionalitat albanesa, que treballaven en grups de 4 o 5.
Tots els robatoris tenien una particularitat atípica, ja que es produïen al vespre, quan els propietaris dels domicilis eren a dins de casa. Normalment els lladres regiraven el pis superior de l’immoble mentre la gent que hi vivia estava al de sota. Els lladres acostumaven a entrar amb la cara tapada amb passamuntanyes i si els enxampaven no dubtaven a utilitzar la intimidació amb armes i la violència física.
En els dos assalts violents a domicilis que se’ls imputen van immobilitzar les víctimes amb corbates o amb cinta d’embalatge i les van agredir perquè obrissin la caixa forta. El grup treballava tots els dies de la setmana i no utilitzaven telèfons mòbils. Els interesaven sobretot peces d’alta joieria i diners en metàl·lic. Els detinguts han entrata a presó preventiva però la investigació es manté oberta.
Un amagatall al bosc. Els lladres tenien enterrat part del botí.Material recuperat pels Mossos d’Esquadra en l’operatiu policial.El bosc de Dosrius, on es va sorprendre els lladres violents d’origen albanès i sense antecendents. Part del botí enterrat al bosc.

El més llegit

I després