I després

Les Cambres de Comerç de Sant Feliu i Palamós signen un conveni d’activitat comercial amb Algèria

Compartiu aquesta història

L’acord de col·laboració que han signat els presidents de les Cambres de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i Palamós, Joan Puig i Xavier Ribera i el president de Le Forum des Chefs d’Enterprise, Rèda Hamiani, respectivament, té com a objectiu fomentar l’activitat comercial i empresarial entre les dues comunitats.
A partir d’ara, les dues Cambres i Le Forum, que representa a un grup d’unes 600 empreses de diferents sectors d’Algèria, portaran a terme una sèrie d’actuacions conjuntes emmarcades en l’ampliació i consolidació de les relacions de cooperació. L’organització de seminaris, trobades, taules rodones i visites empresarials, són algunes de les iniciatives que es preveuen per facilitar l’intercanvi d’informació tècnica i econòmica que contribueixi a la participació i la captació de negoci a nivell bilateral.
Els representants de les tres entitats han manifestat la seva satisfacció per l’acord i han mostrat el seu desig que, a partir d’aquest conveni, les exportacions de les dues bandes de la Mediterrània.
El president de Le Forum des Chefs d’Enterprise, Rèda Hamiani ha dit que Algèria és un país amb moltes possibilitats i que no està afectat per la crisi. En aquest sentit ha recordat que el seu creixement econòmic anual, supera el 5%, la inflació està sota control i que hi ha molts diners a invertir.
Segons Hamiani el país ha programat per als propers anys moltes infraestructures –autopistes, aeroports, escoles i hospitals- i s’ha mostrat sorprès que les empreses espanyoles no participin del pastís que suposa aquesta gran quantitat d’obra pública.
Si bé ha recordat que la competència també es forta al seu país, sobretot per part de les empreses xineses, turques i egípcies, també ha deixat clar que les empreses espanyoles son molt competitives a nivell tecnològic i qualitatiu i que això suposa un valor afegit.
Finalment ha reiterat que tot i ser un estat musulmà, Algèria té un sistema polític estable que fomenta l’economia de mercat.
L’acord que avui s’ha signat es traduirà ja en els propers mesos en una missió empresarial que promouran les dues Cambres a Algèria.

El més llegit

I després