I després

Castell-Platja d’Aro vol cobrar l’IBI de la C-31

Compartiu aquesta història

Tots els grups municipals de Castell-Platja d’Aro fan pinya per reclamar el cobrament de l’impost de béns immobles (IBI) de la C-31 al pas pel municipi. Els grups subscriuen junts una moció que s’aprovarà dimarts al ple municipal, en què demanen que el cadastre determini les finques afectades i en gestioni l’impost.
Des de l’Ajuntament s’ha elaborat un informe que recull que les autopistes de pagament han de tributar l’impost, però no ho han de fer les que siguin d’aprofitament públic i gratuït. No obstant això, consideren que aquest no és el cas de la C-35, la C-65 o la C-31, als seus trams de Maçanet a Platja d’Aro. Aquestes carreteres es considera que es van fer mitjançant el sistema del “peatge a l’ombra”, un sistema de concessió pel qual el concessionari rep diners de l’administració pública en funció del nombre de vehicles que hi transiten. Com que la C-31 ja funciona, la concessió és efectiva i ha de tributar.
Per fer la reclamació, l’Ajuntament es basa en una sentència de l’Audiencia Nacional que establia que per saber si l’ús era públic només calia veure si el concessionari rebia una contraprestació. (El Punt).

El més llegit

I després