La baronessa, Carmen Thyssen, s’ha posat l’etiqueta de guixolenca compromesa tot assegurant que a Sant Feliu es disposarà d’una exposició molt destacada que, de moment, es farà al Monestir a l’espera de millors temps per afrontar el projecte de la fàbrica Serra-Vicens al temps que assegurava que tenim un monestir meravellós amb el Palau de l’Abat que li recorda el temps en què l’exposició del Thyssen restava al Monestir de Pedralbes, abans que passés al MNAC (Museu d’Art Nacional de Catalunya) i que són llocs molt acollidors per aquest tipus d’obres.

L’exposició, que s’inaugurarà a finals de maig fins a finals d’octubre, amb obres catalanes i d’altres internacionals, constarà d’una seixantena d’obres entre les quals hi seran presents Martí Alsina, Llimona, Fortuny, Isidre Nonell, Joaquim Mir, Hermen Anglada Camarassa, Modest Urgell, Canals, Ramón Casas, Joaquim Mir, Amat, etc.

Aquest projecte, que troba en fase execució, contemplarà una exposició temàtica distribuïda en sis àmbits i sales com seran: el paisatgisme (orientat als quadres de Sant Feliu reunits per la baronessa), l’anecdotisme-pintoresquisme, el noucentisme, les obres de Josep Amat (incloent el taller de l’artista cedit per la família) i la figuració postnoucentista a més d’un variat catàleg de la pintura catalana més recent i es podran contemplar entre moltes altres, obres de Durancamps i Mompou.

La Generalitat y la baronessa ja han pactat que el museu de Sant Feliu de Guíxols s’inauguri amb una destacada exposició de pintura europea. Carmen Cervera va declarar que, a través de mostres temporals, està previst que passin tambié per Sant Feliu obres de pintors cotitzats com Paul Gauguin o Claude Monet.

D’altra banda, i per tenir algun referent de la descentralització de la marca Thyssen, Europa Press informa que el Museu Carmen Thyssen de Màlaga ha rebut en 10 mesos, fins al passat 31 de gener, més de 200.000 visitants, superant així les previsions inicials de tancar el seu primer any d’obertura, que es compleix el 25 de març, amb aquesta xifra d’assistents. El perfil de visitants és similar al d’altres museus espanyols: dona d’entre 40 i 60 anys i de nivell cultural mitjà-alt; no obstant això, en els últims mesos, fonamentalment a partir d’octubre de l’any passat, el nombre d’estrangers que han acudit a la pinacoteca s’ha incrementat