I després

Carles Piqueras presenta aquest dissabte la seva nova exposició “El Rebost” a la Galeria Duván – Espai 59 de Sant Feliu

Es tracta d'una col·lecció d'obres on s'hi poden veure diferents aliments com unes olives o unes hortalisses fetes amb la tècnica dels llapis Caran d'Ache, amb una minuciositat i un detall perfecte que esdevenen imatges gairebé hiperrealistes

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte 3 de febrer a les 6 de la tarda s’inaugura la nova exposició del pintor guixolenc Carles Piqueras a la Galeria Duván – Espai 59 de Sant Feliu.

L’artista presenta “El Rebost”, es tracta d’una col·lecció d’obres on s’hi poden veure diferents aliments com unes olives o unes hortalisses fetes amb la tècnica dels llapis Caran d’Ache, amb una minuciositat i un detall perfecte que esdevenen imatges gairebé hiperrealistes.

El rebost era un espai o una habitació on es guardaven els aliments perdurables, que no es consumien en el moment, i és un tema que ha utilitzat durant tota la seva vida. La recurrència d’aquesta temàtica li ve des de ben petit, ja que la seva mare era cuinera i sempre el va portar al mercat. Es va criar en uns horts, envoltat de pagesos i per això, creu que sense voler, va sortint inconscientment en la seva obra.

Piqueras explica que “aquesta exposició és un petit homenatge al lloc d’on és cadascú, ja que només a partir d’allò local, podem desenvolupar un treball més universal”.

Al llarg de la seva trajectòria artística ha treballat en diferents estils, matèries i formats, des del moment inicial més proper al còmic, una etapa més al·legòrica, posteriorment experimentant amb matèries sintètiques i l’abstracció.

A més, l’artista ha cedit a la ciutat, els dibuixos a gran format de personatges ganxons, Serrans i jurioles.

Aquest llegat reafirma el seu compromís ja des de temps amb l’hiperrealisme. Hiperrealisme que l’ha abocat tant a trossos matèrics d’aquesta seva pàtria íntima, la seva ciutat, com dels personatges que l’habiten. Potser la necessitat que tenim tots d’arrelar-nos, de buscar aquesta connexió amb el lloc, i sentir-se embolcallat i protegit per les persones que un tracta i estima.

L´exposició romandrà oberta fins al proper 4 de març, divendres, dissabtes i diumenges, de 17 a 21h.

L’Espai 59 Galeria Duván es troba situat al carrer Joan Maragall, 59 de Sant Feliu de Guíxols.

El més llegit

I després