Aquest cap de setmana, 29 i 30 de març, al Pavelló de La Corxera, se celebrarà la Copa d’Espanya de Twirling, amb la participació  del Club Gimnàstic Twirling Sant Feliu de Guíxols.
El Twirling és una disciplina basada en la gimnàstica, la dansa i la utilització del bastó. És un esport que associa els moviments dels bastons classificats per categories (rotacions, llançaments, domini general) així com els moviments de gimnàstica rítmica. Consisteix a presentar una coreografia sobre música d’1 minut 30 a 3 minuts 30. Visualment el Twirling és semblat als espectacles de majorettes, però es diferencia pel seu caràcter esportiu i competitiu.
L’esportista és avaluat per uns jutges (de tres a cinc) que li atribueixen dues notes (una artística i una altra tècnica) sobre 10 per als solos i sobre 100 per als duos i equips.
Tot i que hi ha diverses versions de on va néixer aquesta disciplina, la més certa sembla ser que data de del segle XIX, quan els directors de les bandes musicals, van decidir incorporar un bastó, com a ajuda visual, per dirigir les coreografies que la banda feia en les seves desfilades.
Tot i que fou una disciplina reservada en un principi als homes, la incorporació de les dones la va convertir en un espectable visual més espectacular i es va incorporar als grups de majorettes, tenint una gran repercussió a França, des d’on, per la seva proximitat, va recalar a Catalunya i així es va introduir a l’Estat Espanyol.
A les comarques gironines, Blanes ha estat la població capdavantera en la seva pràctica atès que des de fa dècades ha comptat amb grups de majorettes que es varen especialitzar en la disciplina del Twirling.
Des de fa tres anys que a  la ciutat es compta amb el Club Gimnàstic Twirling Sant Feliu de Guíxols. que ja és un dels més nombrosos de tot l’Estat i que farà les funcions de club amfitrió en aquest campionat estatal que comptarà amb prop de 200 participants.