I després

CAMPANYA DE VACUNACIÓ DE LA GRIP AL CAP

Compartiu aquesta història

El dia 24 d’octubre va començar la campanya de vacunació de la grip que, a Sant Feliu de Guíxols, s’administra al Centre d’Assistència Primària (CAP), des de la direcció del qual s’aconsella que es demani cita prèvia als telèfons 93 326 89 01, al 902 111 444 o bé a la recepció del centre.

Raquel Tena, adjunta a direcció, comentava a la nostra emissora que “aquesta campanya va dirigida als grups amb risc de contraure la malaltia, que són persones que tenen 60 anys o més, sobretot aquells que viuen en centres tancats, també les persones de menys de 60 anys que representen algun risc de patir complicacions derivades de la malaltia de la grip, que és un gran grup que abasta nens i nenes de més de 6 mesos i també adults amb malalties metabòliques com la diabetis, obesitat, insuficiència renal, malalties hepàtiques, neuromusculars, càncer, etc.

També són grup a considerar, totes les persones que tenen un risc alt de patir complicacions, com és el cas dels cuidadors i també altres persones que per la feina que fan tenen la poden contraure i aquest any es fa èmfasi en les dones embarassades”.

A més d’aquest col·lectiu, després de l’administració de les vacunes que tanquen el seu termini a finals de novembre, es podran administrar a altres grups que ho desitgin fins esgotar les existències.

Recordem que la grip és una infecció vírica respiratòria que apareix com a epidèmia a l’hivern, generalment a partir de la segona quinzena de desembre. Es transmet d’una persona a una altra per petites gotes expulsades en tossir o esternudar, per contacte oral o de la pell o per tocar o compartir objectes (coberts, gots, etc.) sense haver-los netejat correctament.

El més llegit

I després