I després

INAUGURACIÓ DEL CURS DE LA CÀTEDRA MARTÍ I CASALS

Compartiu aquesta història

El divendres, dia 10 de novembre, a les 19.30h la Sala d’Actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols acollirà la inauguració del curs 2017-2018 de la Càtedra Martí i Casals de Medicina i Salut en l’Ambit Rural de la Universitat de Girona amb la conferència Genètica i Recerca, a càrrec del Dr. Roger Gomis, especialista en càncer, i el Dr. Ramon Gomis, màxim especialista en diabetis. La xerrada és la primera activitat del Cicle Salut i Societat que organitzen conjuntament la Càtedra Martí i Casals de la UdG i el Museu d’Història per al curs 2017-2018.

Els doctors Roger i Ramon Gomis exposaran de manera divulgativa l’estat de la recerca en els seus àmbits respectius i oferiran una visió de la ciència i de la recerca des de dues generacions diferents, com a pare i fill. Així, explicaran com han viscut la vocació, com han entrat en el món de la recerca i parlaran de la genètica com a camp de recerca.

Roger Gomis

Roger Gomis lidera el grup ‘Growth control and cancer metastasis’de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) i ha creat l’empresa Inbiomotion, des d’on procura predir el risc de patir metàstasi òssia de pacients amb càncer de mama. L’any 2002 va marxar als Estats Units amb Joan Massagué al Memorial Sloan Kettering i cinc anys després va tornar a Catalunya a través de les beques per a investigació Icrea. Amb el seu equip ha descobert que els tumors de mama depenen del subministrament de greixos externs per poder créixer, cosa que ha obert noves opcions terapèutiques com ara bloquejar la proteïna encarregada del procés -que no és vital- perquè les cèl·lules tumorals parin de reproduir-se. Tot i la seva joventut, és una eminència en la lluita contra les metàstasis.

Ramon Gomis

El doctor Ramon Gomis es va llicenciar en medicina a la Universitat de Barcelona el 1972. El 1976 es va especialitzar en endocrinologia i nutrició i el 1982 es doctorà. De 1982 a 1984 cursà un postgrau a la Universitat Lliure de Brussel·les i en tornar fou nomenat metge adjunt a l’Hospital Clínic de Barcelona. En aquesta institució de 1992 a 1998 fou cap de la Secció de Diabetis i de 1998 a 2003 del Servei d’Endocrinologia. El 2008 fou nomenat director de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica. També ha estat director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i del Centre d’Investigacions Biomèdiques en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (Ciberdem). Des de 2002 també és professor de la Universitat de Barcelona.

L’any 2013 va rebre la Creu de Sant Jordi.

El més llegit

I després