Joves de tota Catalunya han vingut a les costes ganxones per participar en el camp de treball “20.000 metres de viatge submarí” organitzat per Xatrac, una associació mediambiental sense afany de lucre fundada l’any 2008, que gestiona La Casa del Mar de Lloret de Mar i promou la conservació de la natura.

Al llarg de més de dues setmanes, els joves participants coneixeran la riquesa de les nostres costes i seran els encarregats de jugar el paper de protectors, divulgant a altres persones la importància de cuidar i conservar el nostre patrimoni, a través de l’organització de diversos actes.

Per tal de conscienciar a la població de la importància que té la protecció del medi marí i l’impacte que tenen les activitats humanes sobre el mateix, s’organitza una neteja de la costa el dissabte 9 de juliol, tant per la sorra de la platja i les roques de la costa com per l’aigua. Es començarà a les 10h i seran benvinguts tots els participants que vulguin aportar el seu gra de sorra a fer de les nostres costes un lloc millor.

Amb la finalitat de donar a conèixer el patrimoni natural i divulgar la protecció existent, es durà terme una fira el dimecres 13 de juliol en el Passeig del Mar, on la població local i els visitants podran participar en un seguit d’activitats amenes i divertides organitzades per els joves.

Per més informació, es col·locarà una parada informativa a la Rambla d’Antoni Vidal els pròxims dies 7, 8 i 12 de juliol a les 11h i l’11 de juliol a les 16h, on es trobaran els protagonistes del camp de treball. També es pot consultar el bloc a http://www.lacasadelmar.cat/ i seguir al facebook la pàgina “20.000 metres de viatge submarí”.