I després

Calonge acull l’agent condemnat per un robatori

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, l’agent de la Policia Local de Palafrugell que el passat mes d’abril va ser condemnat per l’Audiència de Girona a un any de presó i d’inhabilitació per un robatori de mòbils durant la nevada del 2010 i que dies després va ser detingut per, presumptament, ser coneixedor d’un delicte i no perseguir-lo, Àlex Luis Cruz, Sepu, s’ha incorporat al cos policial de Calonge en comissió de serveis. En aquest cas, un agent de Calonge ha fet el camí a la inversa, ha explicat el regidor de la Policia Local de Palafrugell, Lluís Pujol. El regidor ha exposat que la comissió de serveis és per sis mesos i es renova cada mig any, fins a un màxim de dos anys.
La comissió de serveis i, per tant, l’intercanvi entre els dos agents es va fer efectiu aquest 1 d’octubre i, segons ha apuntat Pujol, els dos estaven interessats a canviar d’aires. Una voluntat comprensible en el cas de l’agent de Palafrugell, ja que el 4 d’abril va ser condemnat pel citat robatori, la sentència del qual està recorreguda; i el 22 d’aquell mateix mes va ser detingut en una operació de la Guàrdia Civil ja que, suposadament, era client d’una trama de tràfic de cocaïna i no ho va denunciar.
Pujol ha exposat que per aquest darrer cas l’Ajuntament va obrir un expedient disciplinari i se’l va tenir dos mesos apartat de la feina com a mesura cautelar. En tot cas, l’expedient no s’ha resolt a l’espera que es pronunciï el jutjat sobre les fets que se li atribueixen –presumpte delicte d’omissió del deure de perseguir delictes–.
D’altra banda, l’Ajuntament de Palafrugell també està pendent del recurs per l’assumpte dels mòbils. En aquest sentit, el regidor ha explicat que la comissió de serveis a Calonge inclou una clàusula que indica que si la condemna esdevé ferma, l’agent haurà de retornar a Palafrugell i complir la condemna, és a dir, un any d’inhabilitació. A més, se li obriria un expedient disciplinari. Els darrers anys, la Policia de Palafrugell ha viscut diferents intercanvis amb altres cossos, com és el cas del sotsinspector en cap o d’un sergent.

El més llegit

I després