Aquest divendres s’ha presentar als mitjans, a l’Hotel Cotton House de la Gran Via de Barcelona, la quarta edició del Singlot Festival de El Terrat que canvia les dates habituals, per tal que artistes i programadors tinguin l’oportunitat de participar-hi, i és per això que s’avancen als dies 5, 6 i 7 de juliol, segons declarava a la nostra emissora Andreu Buenafuente. A l’acte hi ha assistit el regidor delegat de Festival Porta Ferrada, Josep Saballs, i el primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz.

El presentador i humorista comentava als nostres micròfons que “aquest any donem el Singlot d’Honor a la Lloll Beltran, farem una gran nit de monòlegs a l’Espai Port amb Raul Cimas, Sílvia Abril, Berto Romero i jo mateix. Tenim una programació molt eclèctica, amb un muntatge de Sergi Belbel que ens fa molta il·lusió que hi participi, no hi faltarà la vessant més gamberra, de cabaret com és  “Mrs Brownie”, de Víctor Borràs, amb la Laura Guiteras i l’Abel Boquera, o bé “Dos machos verdes fritos”, amb l’actor cada cop més reconegut David Verdaguer y Oscar Machancoses, a més del programa que fem en directe a la Cadena Ser “Nadie sabe nada” al teatre Narcís Masferrer, amb en Berto”.

L’altra vessant del festival són les trobades de professionals que analitzen la situació, aporten idees i debaten sobre temes diversos i que, aquest “és un festival que poc a poc va creixent, des de la seva modèstia, però també des del seu orgull. Podem dir que ja som majors d’edat i fa molt goig presentar-lo i comprovar que cada vegada ve més gent al Singlot Pro, a les jornades professionals que aquest any aplegaran a més de cinquanta companyies, amb productors, actors i gent vinculada al nostre gènere per intentar produir més projectes. Aquesta és una part molt important del Singlot, que pot ser no és la més mediàtica però que entre el sector dóna molta rellevància a Sant Feliu de Guíxols com a punt de trobada”.

El Singlot Festival és una proposta artística que va néixer el 2015 ideada pel seu director, Andreu Buenafuente, que en les seves pròpies paraules, ha aconseguit ser “una cita de prestigi sense ser elitista. El més emocionant és trobar-nos tots i treure pit, perquè aquí tenim molt bona comèdia”.