I després

DIUMENGE, ULTRA CLEAN MARATHON A SANT FELIU

Compartiu aquesta història

Aquest diumenge arrenca l’Ultra Clean Marathon, un repte ambiental i esportiu que té com a objectiu disputar durant una setmana una marató cada dia, al mateix temps que es recullen residus abandonats pel territori. La primera Ultra Clean Marathon se celebrarà del 13 al 19 de maig en set etapes que sumen un total de 295 km.

El tret de sortida de l’Ultra Clean Marathon serà aquest diumenge 13 de maig a la platja de Sant Feliu de Guíxols (passeig del Mar). A les 6.30 hores del matí un grup de nedadors sortiran del mar després de fer recollida de residus subaquàtics. Els nedadors passaran el relleu als ambaixadors de l’Ultra Clean Marathon, Albert Bosch i Nicole Ribera, que iniciaran la cursa peu dels 295 km (una marató cada dia) que suposen l’Ultra Clean Marathon. Els 42 km d’aquesta primera etapa transcorreran per Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Llagostera, Cassà de la Selva, Llambilles i Quart fins al Parc de la Devesa de Girona. Podeu consultar els tracks de les diferents etapes de l’Ultra Clean Maratón aquí.

Participants i punt de netja
Al llarg d’aquesta primera etapa, els ambaixadors de l’Ultra Clean Marathon els corredors Albert Bosch i Nicole Ribera, comptaran amb l’acompanyament de més d’una cinquantena de persones que correran alguns quilòmetres amb ells. L’empresa Comexi i el Club Emas hi participen amb equips corporatius que han creat per a l’ocasió.

A partir de les 10 hores, l’Associació Naturalistes de Girona i La Sorellona faran una neteja del Riu Onyar, tant de residus com de plantes invasores. Un cop els ambaixadors de l’Ultra Clean Marathon passin per aquest punt de neteja (hora de pas prevista a les 12.50 hores), tothom qui ho vulgui s’hi podrà afegir per correr conjuntament els darrers tres quilòmetres de l’etapa.

Arribada al Parc de la Devesa
D’altra banda, a l’arribada a la plaça de les Botxes del Parc de la Devesa s’alliberarà un exemplar d’aligot que es tornarà al medi natural després de ser recuperat pel Centre de fauna dels Aiguamolls de l’Empordà. A l’arribada, també hi haurà un taller de bombes de llavors a càrrec de l’Associació Naturalistes de Girona i La Sorellona, que permetrà a tothom qui ho desitgi fabricar una bomba per afavorir la proliferació de plantes autòctones, en el marc de “Girona, Temps de Flors”. Finalment, es lliuraran els premis als residus més contaminants, més curiós i més habitual que s’hagin recollit durant l’etapa. (Podeu descarregar el cartell de l’arribada amb el programa d’activitats aquí).

Aquesta etapa compta amb el patrocini de Comexi i la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Quart, l’Ajuntament de Llagostera, Abet i Noia, Associació de Naturalistes de Girona, Associació La Sorellona, Brita, Denso, Tèxtil Santanderina i el Consorci de le Gavarres.

L’Ultra Clean Marathon està organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Generalitat de Catalunya mitjançant l’Agència de Residus de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat.

El més llegit

I després