Bona afluència de públic als diferents espais de Guíxols Flors, especialment les tardes de dissabte i de diumenge, i amb el punt negatiu que la pluja intensa de diumenge va obligar a traslladar els actes dels jardins del Monestir a llocs coberts, com l’Escola de Música. En concret s’hi van traslladar la presentació del llibre de Pilar Prim ‘Tanta innocència’ i el concert ‘Ensemble de guitarres’. La resta de diumenge, sobretot a la tarda, el temps va respectar el certamen en els espais a l’aire lliure, després d’un matí passat per aigua.

Les dades de visitants de Guíxols Flors indiquen que fins a 2500 visites als Jardins (1738 van aprofitar per entrar a veure la decoració de la Casa Blasco) i es van registrar 859 entrades a l’Escola de Música. Per la seva banda, l’Ajuntament també va tenir un ritme constant d’entrades per veure el concurs floral, amb un volum total de 1561 visites.

El dissabte va tenir un flux constant de públic tant als Jardins del Monestir, la Casa Blasco, la placeta de Sant Joan, Antic Hospital carrer de l’Horta, com al concurs de flors celebrat a l’Ajuntament. Enguany s’ha notat un increment substancial de plantes presentades a concurs, amb més de 120 plantes participant en diferents categories (rosa, rams de roses, rams de flors, ikebana, orquídia, flor boscana, bonsais, plantes verdes, plantes florides, cactus i ornamentació). Aquest increment de la participació també es va acompanyar d’un nombre superior de persones que van visitar el lloc de concurs per veure les plantes que hi participaven.

L’interior de l’Ajuntament presentava aquest any una espectacular ornamentació, a càrrec de Events & Weddings Rosanna Camús i Gemma Camús, amb uns paraigües amb plantes lligades al bastó i caient com desmais per la tela blanca del paraigua, amb un efecte des de sota que suggeria un mar de meduses.

Els Jardins del Monestir, oberts per segon any consecutiu al certamen Guíxols Flors, s’obren en ocasions molt excepcionals i cal destacar que han estat en mans privades, tancats al públic, durant segles. Els visitants, tret dels moments de pluja, van poder passejar per l’entorn, i contemplar les creacions decoratives de l’interior.

Agraïments:
Comissió de Flors i jurat del concurs
Amb la participació de: Centre ocupacional i especial de treball Tramuntana
Moix, Serveis i Obres SL
Trinomi
Mobles Pinell
Isern Il.luminació
Casellas Interiors