I després

BALL VUITCENTISTA ALS JARDINS DEL MONESTIR

Compartiu aquesta història

Entre la cloenda del l’exposició sobre l’arquitecte Rafael Masó i la inauguració d’una altra que versarà sobre el 125è Aniversari de la línia del Ferrocarril de Sant Feliu a Girona, prevista per a principis de juny, el Museu d’Història organitza per aquest dissabte 13 de maig a les 12 del migdia, de forma gratuïta, un Ball Vuitcentista a càrrec de la Principal de La Bisbal als Jardins del Monestir.

Es tracta d’un jornada de festa ambientada en els balls que se celebraven al tombant del segle XIX al XX, època de connexió amb personatges rellevants de l’època, com ara el propi Rafael Masó o bé els impulsors del tren: Enric Heriz i Joan Casas. I per posar banda sonora als passatges històrics d’aquella època es proposa una mostra de la música que sonava aleshores en els balls i gresques tant populars a la ciutat, gairebé sempre organitzats per algun dels nombrosos Casinos de Sant Feliu.

Sant Feliu bullia i socialment vivia moments d’esplendor, tant en la seva vessant social com cultural, i els músics de cobla ganxons es mostra molt actius i composaven valsos, polques, xotis, masurques, etc. per amenitzar els balls al passeig, places, envelats i sales.

El romanticisme dels recuperats Jardins del Monestir i la qualitat de la cobla, que centrarà el repertori en composicions de finals del segle XIX, de Josep Serra i Francesc Perich, segur que aconseguiran transportar en el temps al públic que vulgui viure aquesta experiència, en la qual també hi col.labora l’Agrupació Amics de la Sardana.

Per a l’ocasió, tal i com mom mana la tradició vuitcentista, s’han editat uns carnets de ball perquè, tal i com es feia abans, les dones puguin reservar els balls amb els seus pretendents i admiradors, sempre sota la supervisió de les implacables “carrabines”, carnets que es poden recollir a l’Oficina de Turisme.

El Museu d’Història anima a totes aquelles persones que disposin de vestits d’època que els llueixin, i que, per aprendre alguns dels balls que interpretarà La Principal de La Bisbal, aniran publicant informacions al seu Facebook durant tota la setmana.

El més llegit

I després