I després

ITINERARI AMB CADIRA DE RODES PER SFG

Compartiu aquesta història

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha obert aquest dijous 11 de maig una jornada organitzada pel Grup Mifas i el propi consistori amb l’objectiu de sensibilitzar i fer participar el sector turístic, l’hostaleria i la restauració en la sensibilització amb les persones que tenen mobilitat reduïda i tenen problemes per accedir als serveis turístics.

Hi ha participat representants de diferents negocis turístics a la ciutat (restaurants, allotjaments…), junt amb el regidor de Turisme, Salvador Calabuig, el president de Mifas Albert Carbonell i el membre de la Comissió de Turisme Accessibles de Mifas, Josep Planiol.

A banda de la xerrada, el públic assistent ha pogut comprovar per ells mateixos les dificultats que té el col.lectiu de persones amb mobilitat reduïda, i ho ha pogut comprovar realitzant un itinerari per Sant Feliu amb cadira de rodes. S’ha agreujat per la intensa pluja que ha caigut quan portaven la meitat de recorregut fet..

L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, ha expressat que, malgrat realitzar les obres públiques amb solucions arquitectòniques sense barreres, sempre hi ha la percepció que no s’acaba de fer prou, i sovint s’han de fer nous esforços per adaptar obres públiques per fer-les accessibles a tothom. Igualment, ha explicat que Sant Feliu de Guíxols és una destinació turística que vol garantir l’accés als serveis per a tothom, obrint el turisme a nous públics.

Per la seva banda des de Mifas, el seu president, Albert Carbonell, ha expressat que “aquesta xerrada, adreçada als propietaris d’establiments turístics ha de servir per fer que s’especialitzin en el turisme accessible, a més del turisme familiar. Hem explicat les necessitats que tenim nosaltres i els beneficis que ells mateixos en poden obtenir -recordem que a Europa hi ha moltíssima gent amb mobilitat reduïda que també fa vacances i ve a les destinacions turístiques”. Carbonell ha indicat també que s’ha trobat amb un Ajuntament “molt receptiu”, amb qui es poden fer molts projectes, “i molt millor quan s’hi implica el sector privat”.

La jornada portava per títol “Turisme Familiar, turisme per a tothom”, i es feia a Sala d’actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols , organitzat per l’Ajuntament i Mifas.

El més llegit

I després