BALANÇ DEL SERVEI DE SALVAMENT DE L’ESTIU A CPD’A

El servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi, desenvolupat per Pro-Activa Serveis Aquàtics, integrat en el programa Fem Platja! de la regidoria de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, ha realitzat l’estiu de 2016 (del 4 de juny al 18 de setembre) 1.254 atencions sanitàries -sobretot ferides i picades lleus- (+33%) a Sa Conca, Platja Gran i Cala Rovira. Segons informa el web www.ciutada.platjadaro.com, també 284 ajudes per banyar-se a usuaris amb mobilitat reduïda (+65%) i 5.976 accions preventives (+30’5%) per evitar situacions de risc. En relació a les assistències sanitàries, el nombre més elevat han estat 646 ferides lleus -ferides, contusions o cremades- (+10’5%), 443 picades d’animals marins –meduses, eriçons de mar i peix aranya- (+50%) i 73 fruit d’altres circumstàncies (+18%); i s’han realitzat 15 recerques de persones perdudes (+275%). També s’han efectuat 31 rescats (+15%) i 20 evacuacions hospitalàries (-20%). També hi ha hagut múltiples assistències que han necessitat l’ajuda del SEM, però sense trasllat.
Els indicatius de seguretat han registrat majoritàriament Bandera Verda (94%), minoritàriament groga (5%) i només un dia Vermella (1%). Meteorològicament ha estat un estiu amb pluges diürnes anecdòtiques -només tres dies- però amb algunes jornades amb ràfegues de vent de llevant o de tramuntana: l’estat de la mar s’ha mostrat sobretot plana (85%), puntualment arrissada (12%) i excepcionalment amb marejol (5%), i cap dia brava.
La participació ha estat de 23 socorristes en 5 punts de socors, 7 cadires i 1 torre de vigilància, però també a peu de platja. Comptaven amb un servei propi d’embarcació i moto aquàtica de salvament, quatre caiacs, un quad i dues bicicletes de seguiment; i hi ha instal·lat un punt autònom SOS a la Cala del Pi que connecta directament amb el telèfon d’emergències 112 del CACAT. També han distribuït 2.000 braçalets per localitzar amb més facilitat infants extraviats i destaca la instal·lació de sis Línies de Vida: uns sistema de cordes que facilita l’entrada i la sortida de l’aigua a les persones amb dificultats de mobilitat.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació