I després

BALANÇ DE L’ESPAI THYSSEN 2014

Compartiu aquesta història

L’Espai Carme Thyssen es consolida amb nous públics. Una part del públic de l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols ha optat per veure en família l’exposició L’ideal en el paisatge. De Meifrèn a Matisse i Gontxarova. Col·lecció Carmen Thyssen. Les visites guiades familiars -que s’han ofert per primer cop el 2014- és un dels èxits de la temporada, amb una ocupació del 90 per cent. Segons el model d’enquesta de la Generalitat, el un 64 per cent del públic que ha respost visitava l’Espai Carmen Thyssen per primer cop. Un 56 per cent dels enquestats ha vist l’exposició en família. També destaca l’afluència de públic al nou espai
El taller de l’artista, que completava l’exposició com una activitat lúdica i pedagògica. D’altra part,les reserves per a les visites guiades generals s’han incrementat en un 50 per cent.
A tres dies del tancament de l’exposició, i a falta de comptabilitzar les últimes jornades, 26.000persones han vist fins ara la mostra temporal L’ideal en el paisatge. De Meifrèn a Matisse i Gontxarova. Col·lecció Carmen Thyssen. Quant a l’oferta didàctica, més de dos mil escolars han visitat l’exposició des del 15 de setembre.
Durant els tres mesos d’estiu, el turisme interior ha encapçalat l’assistència a l’exposició. Segons l’Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols, al voltant d’un 40% dels visitants són de Catalunya, mentre un 9% provenen d’altres punts de la península. Els francesos, amb un 29% , encapçalen les xifres del turisme estranger, seguits pels britànics, els alemanys i els holandesos. La cinquantena de quadres que integren l’exposició -que per primer cop també mostra escultura i que serà oberta fins diumenge dia 19 d’octubre- procedeixen del museu Thyssen-Bornemisza de Madrid i del museu Carmen Thyssen de Màlaga.
L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols va obrir les portes el 2012 i s’ha consolidat com a cita cultural de l’estiu a la Costa Brava.

El més llegit

I després