I després

Augmenten les pernoctacions a Sant Feliu en el darrer any amb una forta pujada de la recaptació en la “taxa turística”

L’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha donat a conèixer les xifres de recaptació per l’impost sobre les estades en establiments, que gestiona la Generalitat, conegut també com a taxa turística. La recaptació ha augmentat en vora 20.000 euros respecte a les dades del passat 2018, uns números “molt positius” segons destaca la regidora de Turisme, Núria Cucharero.

Compartiu aquesta història

L’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha donat a conèixer les xifres de recaptació per l’impost sobre les estades en establiments, que gestiona la Generalitat, conegut també com a taxa turística. La recaptació ha augmentat en vora 20.000 euros respecte a les dades del passat 2018, uns númerosmolt positius” segons destaca la regidora de Turisme, Núria Cucharero. La xifra total recaptada a la ciutat ha quedat en vora els 152.000 euros, dels quals Sant Feliu en rebrà el 50%, poc més de 76.000 euros. Aquestes xifres mostren un important augment en les pernoctacions al municipi.

Aquesta taxa, que ja fa uns anys que s’aplica, es cobra al turista per cada pernoctació realitzada a la ciutat. La regidora es mostra “molt contenta” per les dades, ja que aquests visitants, al passar la nit aquí, “també fan una despesa més alta que si només vénen a visitar-nos un sol dia”. “Si es queden a dormir, hauran fet algun dels seus àpats a la ciutat i hauran gastat als nostres comerços”, destaca.

Cucharero també explica que les xifres mostrenuna desestacionalització de les visites” i que per tant, les activitats que s’estan organitzant “al llarg de tot l’any i omplint caps de setmana, estan funcionant”. Els diners que rep el consistori per aquesta taxa “es queden a la ciutat”, recalca Cucharero, i s’inverteixen en diversos elements com ara la promoció turística, la creació o millora dels productes oferts als visitants, l’impuls del turisme sostenible, la millora de serveis, entre d’altres.

El més llegit

I després