Crònica del partit entre el Quart i el Guíxols (4-4). Per Josep Serrats

Compartiu aquesta història

“Veure per creure”

U.E. Quart, 4 – A.D. Guíxols, 4

Era evident que en aquest inici de la segona volta el Guíxols no passava pel seu millor moment de la temporada, i diumenge va tornar quedar palès al camp del Quart. Els de Toni Sánchez s’hi van deixar quelcom més que dos punts, ja que són d’aquells que a final de lliga faran molta falta per assolir els objectius, en una altre versió del que havia passat feia tot just quinze dies al terreny del Cassà.

I és que després d’una primera meitat molt ben jugada i d’efectivitat realitzadora (0-3), de marcar el 0 a 4 als 54 minuts, els jugadors blaugrana es relaxaren tant que en 26 minuts, o el que és el mateix, en la meitat de temps, encaixaren la increïble xifra dels mateixos quatre gols en un espectacle surrealista. El de diumenge passat és un exemple més que el més important no és com es comença un encontre, sinó com s’acaba, i aquesta és l’assignatura pendent dels guixolencs darrerament.

Per tal de redreçar la trajectòria de l’equip i assolir l’únic objectiu que li servia, retrobar-se amb la victòria, l’entrenador dels de Sant Feliu va fer una sacsejada a l’onze inicial respecte l’última derrota al Josep Suñer contra el Tossa, realitzant fins a 5 canvis i, com a mínim en el decurs dels primers 45 minuts es va notar. Així als 5 minuts, ja es va generar la primera arribada de perill amb una rematada amb el cap de Brice que va sortir per sobre el travesser. Tot i que inicialment el matx no tenia un clar dominador i era molt igualat, això és va trencar als 18 minuts quan Sanku s’escapolia del ser defensor, que per evitar-ho li va fer una falta a la frontal que Callicó va transformar amb una gran definició.

El Guíxols es trobava a gust i en el 27, Omar va tenir el segon amb un tret des de la frontal de l’àrea. Només 3 minuts més tard, Sanku va ser més murri que el porter i li va pispar una pilota que tenia controlada amb el peus. El porter li va fer penal, que Brice va transformar en el 0 a 2. Els propietaris del terreny l’única vegada que van poder rematar fou als 36 minuts, però l’esfèrica va sortir desviada. En el 39, Callicó va tenir el tercer en la sacada d’una altra falta que va sortir fregant el pal llarg. Finalment als 44, Sanku va aconseguir el 0-3, en rebre una pilota a dins de l´àrea.

El partit semblava decidit, i més quan en el minut 9 de la represa Brice va treure profit d’una centrada des de banda dreta de Riki, per rematar-la de cap superant per alt Ivan. Qui ho hagués dit, però, que aquest parcial va ser el punt d’inflexió per a que comencés un altre xoc (54´), sobretot a partir de l’entrada al terreny de joc de Konteh i Touray, que es van convertir en un autèntic malson per la defensa ganxona.

Els locals van generar contínues aproximacions de perill que no les pogueren controlar els jugadors de la nostra ciutat que, com els seguidors que es van desplaçar a Quart, passaren per un autèntic mal son, i foren incapaços d’aturar aquell allau ofensiu que va exercir el seu rival fins a la fi del partit. Konteh, Ros i Nil Rafel per partida doble van posar l’empat a 4 definitiu al marcador.

Toni Sánchez va donar entrada a Bayona, Bilal, Riki, Juanola i Omar en lloc de Gurt, Aitor, Lanzas, Diego Zayas i Denilson; Lanzas va ser baixa per sanció; Montero i Eloy Gámez per lesió; va recuperar Riki i Sanding, i Amós Gasca i Denilson quedaren fora de la convocatòria.

U.E. Quart: Ivan, Pont (Pèlach,77’), Virolés (Konteh, 45’), Lidón, Martí (Moussa,45’), Guti, Pau, Ros, Givica, Nil i Nico.

A.D. Guíxols: Bayona, Bilal, Toumani (Castelló, 58’), Umar, Riki, Pol Mitjà (Sanding, 85’), Callicó, Juanola (Guillem, 70’), Omar (Diego Zayas, 58’), Brice i Sanku.

Gols: 0-1 (18’) Callicó. 0-2 (30’) Brice (p.). 0-3 (44’) Sanku. 0-4 (54’) Brice. 1-4 (56’) Konteh. 2-4 (60’) Ros. 3-4 (78’) Nil. 4-4 (82’) Nil.

Àrbitre: El Abdi Zahnini. T.G.: Als locals Lidón i Ivan; i al visitant Sanku.

Diumenge al Josep Suñer a les 4 de la tarda, tot coincidint amb el 106 anys de la fundació de l’entitat, encontre per aixecar-se, sense marge d’error, amb l’obligació de tornar al camí del triomf i deixar enrere les últimes ensopegades, enfront d’un Bosc de Tosca que ocupa el segon lloc, que està a un punt i que fins fa un parell de jornades era l’únic contrincant que havia estat capaç de vèncer (1-0) als de la nostra ciutat.