La policia local de Platja d’Aro ha arrestat Farid Jacques Boukhamla, un marsellès de 33 anys membre d’una banda internacional especialitzada en estafes bancàries, falsificacions de documents i clonació de targetes. Segons informa el diari El Punt Avui, Boukhamla, que anava amb documentació falsificada, va ser detingut després que, amb l’ajut d’uns còmplices, es va emportar la targeta de crèdit d’una parella gran a la qual va entabanar mentre operava al caixer.
Els fets van passar el dia 2 al migdia. Una parella francesa va treure diners del caixer automàtic del Banc Popular de l’avinguda s’Agaró de Platja d’Aro. Se’ls va acostar un home (Boukhamla) i els va distreure dient-los que s’havia quedat un bitllet enganxat a la ranura de la màquina. Mentre els tenia distrets amb la història del bitllet, un còmplice va agafar la targeta dels turistes i se’n va anar. I després Boukhamla els va dir que el caixer s’havia empassat la targeta, cosa que ells no veien clara.
Els dos turistes van passar per un altre caixer i van veure-hi l’home que els havia entabanat; llavors van alertar una patrulla de la policia local que era a prop i van assenyalar l’home que els havia estafat. Els policies van anar a identificar el sospitós i aquest els va donar un passaport francès amb una identitat que no era la de Farid Jacques Boukhamla però amb la fotografia seva. El sospitós, que duia 1.200 euros en bitllets de 50 i una targeta de crèdit amb un titular que no es corresponia amb el passaport, va dir que era de Marsella i que s’estava a Platja d’Aro de vacances. Anava amb indumentària de turista: bermudes, samarreta i barret de palla. Però la policia local se’n va malfiar en veure que no lligaven les dades del passaport i les de la targeta de crèdit i va començar a fer comprovacions que van permetre descobrir que el passaport era falsificat. La falsificació era prou bona i, pels segells que hi tenia estampats, havia viatjat a diferents països del món, alguns d’Àsia. Finalment, a través de la fotografia es va comprovar que l’home que tenien davant era Farid Jacques Boukhamla, que ja havia complert una condemna per falsificació a Itàlia (ara estava en llibertat condicional) i que havia estat arrestat en diferents ocasions a Catalunya. Precisament tenia vigent una ordre de detenció d’un jutjat de Blanes. La policia local va entregar Boukhamla als Mossos, que el van passar a disposició judicial i el jutge el va deixar en llibertat.
L’àrea d’investigació dels Mossos continua la investigació per aclarir la procedència del passaport falsificat i mirar si Boukhamla té relació amb la banda que últimament ha estafat desenes d’usuaris de caixers clonant les targetes a caixers automàtics, entre els quals, el del Banc Popular de Platja d’Aro.