I després

Arriba a l’Antic Hospital l’exposició del fotògraf Antoni Campañà relacionada amb la Guerra Civil

Per dissabte s'ha organitzat una visita guiada a la mostra a càrrec de l'historiador Miquel Serrano

Compartiu aquesta història

Des del proper dissabte 13 de maig es podrà visitar a l’Antic Hospital de Sant Feliu l’exposició itinerant del fotògraf Antoni Campanya anomenada ‘Antoni Campañà. L’endemà de la retirada: Portbou 1939’.

A través d’aquesta mostra es poden descobrir les petjades que va deixar l’exili republicà l’any 1939. La tècnica de patrimoni del Museu d’Història, Emma Coll, ens explica que aquesta exposició es va crear després d’una troballa fotogràfica que es va fer a casa de Campañà.

Des del Museu d’Història es destaca que “la càmera d’Antoni Campañà immortalitza les complexitats del moment” en un recorregut que va fer per l’Empordà. Campañà va ser un important fotògraf pictoralista que ha sigut redescobert a partir de la publicació de ‘La capsa vermella’ editat el 2019. La mostra està comissariada per Arnau Gonzàlez i Vilalta, historiador i professor d’Història Moderna i Contemporània de la UAB.

Coincidint amb l’inici d’aquesta mostra, el mateix dissabte a les 6 de la tarda es farà una visita comentada a l’exposició coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus. L’activitat anirà a càrrec de l’historiador i conservador del Museu Memorial de l’Exlili, el MUME, Miquel Serrano. L’exposició es podrà visitar fins el 17 de setembre.

El més llegit

I després