I després

Aquest mes de desembre Quimeta Serra en exposició a la cafeteria l’Aroma de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Durant tot el mes de desembre trobem a la cafeteria l’Aroma davant l’Ajuntament de Sant Feliu, l’exposició de l’artista Quimeta Serra.

“Les flors del Mar”, és el nom d’aquesta mostra, inspirada el poema romàntic del francès Charles Baudelaire Les fleurs du mal (Les flors del mal), en el seu estil trobem una concepció clàssica; i en el seu contingut, romàntica. Com el poeta la Quimeta fa una pintura independent, el seu talent no sempre és comprès pels seus contemporanis, un art caracteritzat caracteritzat pel predomini de l’ emotivitat i la poesia.

Hem de recordar que Quimeta Serra és ceramista, però els darrers anys ja no treballa el fang, però no para ni un sol dia de treballar. La font de la seva creativitat no té fi. Ara pinta a l’oli i aquarel·les amb els seus temes preferits: el mar, les flors, els cels, les gavines, les veles, els paisatges…

Darrerament el seu interès pel pintor J.M.W. Turner fa que ens sorprengui amb unes pintures inspirades en l’univers romàntic de l’artista, en les que torna a investigar la fusió de nous pigments, la barreja d’olis i òxids, tal i com ho feia en les seves ceràmiques, tot aportant a les teles unes textures noves, sorprenents i molt efectives. Unes obres que no estan contaminades de cap academicisme, ni de dibuix de mètode.

De la Quimeta moltes vegades diuen que sempre fa el mateix, que només fa flors i nenes en bicicleta, però l’Art de la Quimeta va molt més enllà. Les flors, el mar, els velers, Sant Feliu de Guíxols o la Costa Brava formen part del seu univers pictòric.

Pràcticament no surt de casa i copia una i altra vegada les flors que l’envolten i els cels que li porten en fotografies, i el mar, però, és capaç de reinventar-se creant noves fórmules entre òxids i olis, que donen unes textures innovadores i molt efectives.

El més llegit

I després