I després

Aquest divendres s’ha presentat la 5a. edició del Singlot Festival que tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols aquest juliol

Compartiu aquesta història

Aquest migdia s’ha presentat a l’Hotel Cotton House de Barcelona la cinquena edició del Singlot Festival que tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols, dins el marc del 57 Festival de Porta Ferrada, entre els dies 4 i 7 de juliol.
Per cinquè any consecutiu El Singlot Festival desembarcarà a Sant Feliu de Guíxols amb espectacles de comèdia i jornades professionals durant quatre dies amb els principals creadors, productors, distribuïdors i exhibidors de l’àmbit nacional. Aquest any el Singlot està de celebració i un any més obrirà la programació del Festival Porta Ferrada .
El Singlot Festival és una proposta artística que va néixer el 2015 ideada pel seu director, Andreu Buenafuente, que en les seves pròpies paraules, ha aconseguit ser una cita de prestigi sense ser elitista.

Declaracions d’Andreu Buenafuente:

Programació:

El Singlot torna per celebrar el seus 5 anys amb moltes sorpreses i superant-se a si mateix amb 3 espectacles a l’Espai Port. Els caps de cartell d’aquest any són: Quim Masferrer amb Bona Gent, el seu nou espectacle ple de veritat; David Broncano, Jorge Ponce, Ricardo Castella i Grison, que presentaran per primera vegada La Resistencia en versió teatral, el programa de Movistar+ on la comèdia es qüestiona i es reinventa constantment; i Hem de parlar, nene, un muntatge ple de sorpreses que Andreu Buenafuente, Berto Romero i Carlos Latre, entre d’altres, dedicaran a Pepe Rubianes, a qui atorgaran el Singlot d’Honor a títol pòstum.
Aquest any es compleixen 10 anys de la mort del Pepe i des del Singlot Festival se li retrà homenatge amb aquest premi com a símbol d’admiració i de reconeixement per haver estat el còmic més proper, més anàrquic, més imprevisible i, sobretot, el més lliure d’aquesta terra.

El Singlot és un festival que al llarg dels seus cinc anys sempre s’ha caracteritzat per mostrar propostes de companyies tant consolidades com emergents i apostar per estrenes absolutes en totes les seves edicions. Aquest any La Gran Ofensa amb Betsy Túrnez, Artur Busquets, Cristian Valencia i Dani Amor, de La Bendita Compañía, s’estrenarà i obrirà el festival el dijous 4 de juliol després d’haver estat el muntatge seleccionat com a Espectacle Terrat Nou Talent en l’edició anterior.
Dins la variada programació d’enguany, es troba Las Cosas Extraordinarias, el monòleg en clau de comèdia més emotiu que protagonitzat per Brays Efe sota la direcció de Pau Roca, després de l’èxit a Barcelona i Madrid, arriba al Singlot per parlar sobre allò que estem disposats a fer per aquells que estimem. Una producció de Sixto Paz i El Terrat.

Els espectacles híbrids també hi tenen cabuda en aquesta edició. La copla de Wisconsin i JMC Trio ens acompanyaran amb There Was a Fiesta! (At Carnegie Hall), un muntatge en forma de comèdia-concert, creat especialment per explicar la història de dos cantants de jazz oblidats als marges de la història musical del nostre país que van estar a punt de triomfar a la indústria discogràfica nord-americana. En una altra jornada, l’actor galleg Quico Cadaval pujarà al camió-teatre de la companyia canària La Tournée de l’Art per oferir-nos el seu espectacle Vacas, guerras, cerdos y curas.
Per segon any consecutiu la complicitat artística entre Andreu Buenafuente i Berto Romero torna al Singlot amb el directe de Nadie Sabe Nada de la Cadena SER. Una festa d’estiu per tancar un any ple d’improvisació, humor i reflexions sobre qüestions absurdes en estat pur.

A més de presentar una bona programació de comèdia, aquesta cinquena edició es caracteritza per ser la primera en comptar amb diversos espectacles (La Gran Ofensa, Nadie Sabe Nada , Quico Cadaval + Tournée de l’Art, Las Cosas Extraordinarias, Bona Gent), on el públic deixarà de ser un simple espectador per convertir-se en protagonista.
Una altra de les novetats d’aquesta edició és la programació per primer cop d’un espai dedicat al podcast d’humor: Tarde Podcast. Aquest espai comptarà, d’una banda, amb Bob Popcast, un podcast amb les reflexions més lúcides del moment per Bob Pop i conclourà amb una edició especial del podcast Te lo tengo dicho, per on desfilaran tots els artistes convidats d’aquest Singlot.

En aquesta cinquena edició l’organització segueix apostant per activar el sector professional escènic amb el Singlot Pro, que tindrà lloc durant el 4 i 5 de juliol. Una iniciativa que representa l’essència del Singlot amb l’objectiu de donar veu a totes aquelles companyies amb potencial creatiu i còmic.

Més informació a singlotfestival.com

El més llegit

I després