I després

Aquest dissabte a les 19h a La Casa Irla presentació del llibre de Joan B.Culla “La història viscuda”

El proper dissabte dia 25 de gener a les 19 h a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols es presentarà el llibre “La història viscuda” del periodista i escriptor Joan B. Culla.

Compartiu aquesta història

El proper dissabte dia 25 de gener a les 19 h a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols es presentarà el llibre “La història viscuda” del periodista i escriptor Joan B. Culla.

L’historiador Joan B. Culla ha tingut una vida activa, encuriosida i densa de relacions.

Des dels seus orígens de classe treballadora al barri del Poblenou fins a la intimitat amb gegants de la nostra història recent, com Josep Tarradellas (aquí va conèixer als vint-i-dos anys, a l’exili) o Jordi Pujol (de qui ha estat tenaç espàrring al llarg de quatre dècades), passant per la seva activitat en els mitjans de comunicació al costat de Josep Cuní, d’Antoni Bassas o de Mònica Terribas, la seva relació amb Israel, el sorollós adéu a El País després de més de trenta anys de col·laboració, la vinculació històrica amb TV3, la relació amb polítics tan diversos com Pasqual Maragall, Josep-Lluís Carod-Rovira, Jorge Fernández Díaz i un llarg etcètera, o amb grans historiadors com Pierre Vilar.

Tot plegat fa de la història viscuda pel nostre autor un personal reflex de la història col·lectiva d’aquest país i d’una Europa en moviment continu, que ha conegut en moments i escenaris clau.

Joan B. Culla i Clarà (Barcelona, 1952) exerceix, des de fa quatre dècades, de professor d’història contemporània a les facultats de Comunicació i de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Autor de sengles històries d’Unió Democràtica, del Partit Popular català i d’Esquerra Republicana, coordinador d’una història de Convergència, ha assistit des del 1981 a la pràctica totalitat dels congressos dels partits polítics catalans i n’ha analitzat l’evolució a través de centenars d’articles de premsa apareguts principalment als diaris Avui, El País i Ara.

És també un participant assidu a les tertúlies d’actualitat de Catalunya Ràdio i TV3.

 

El més llegit

I després