Aquest dissabte a les 11 hores a la plaça del mercat es torna a celebrar un showcooking, que son demostracions culinàries que s’estan portant a terme a través de la campanya del Peix Blau Ganxó 2019 de Sant Feliu de Guíxols.
En aquesta ocasió podrem aprendre una recepta tradicional, a càrrec de Josep Camús del Restaurant El Cau del Pescador, que farà de cara al públic el seu plat de les sardines en escabetx a l’estil d’en Josep.

Recordem que des dels seus inicis, el Peix Blau Ganxó ha estat més que una campanya gastronòmica. La idea va sorgir quan l’ajuntament va oferir als restauradors una acció per combatre la crisi de principis dels anys 90. Ben aviat, la campanya va transcendir més enllà dels fogons i va reunir al voltant de la tradició i la innovació gastronòmica a artistes plàstics amb pescadors, cuiners amb cantants, flequers amb escriptors, crítics gastronòmics amb cuiners afeccionats, barmans amb rebosters, peixaters amb dissenyadors. Tots ells, amb la complicitat dels ciutadans de Sant Feliu Guíxols, van fer que el peix blau es convertís en un referent de la identitat de la ciutat.

La cuina del Peix Blau Ganxó representa l’aposta per un producte senzill, arrelat al territori, que forma part de la nostra tradició i que els nostres cuiners han portat a les cuines dels millors restaurants. No va ser fàcil perquè quan varen començar no es reconeixien les qualitats nutritives del Peix Blau. Al contrari que ara, que és considerat un producte molt preuat.

Posar el Peix Blau Ganxó al seu lloc ha estat un èxit dels nostres restauradors, dels nostres pescadors que garanteixen cada matí la qualitat del producte i dels qui ens han donat suport com enguany en Marc Gascons i en edicions anteriors els germans Roca i els germans Torres.
Fins al 16 de juny assaborireu la cuina del Peix Blau Ganxó.
Més informació.