El passat mes de febrer el CFA Escola d’Adults Sant Feliu de Guíxols va inaugurar dos canals al portal de vídeo Youtube amb la intenció de fer extensiu a qualsevol que hi estigui interessat projectes presents i passats que es fan al centre amb mitjans audiovisuals. Internet és una via molt útil d’arribar a l’alumnat, el que l’escola ha tingut, el que té i el que vindrà, per a fer públics esdeveniments, notícies, activitats i propostes. De fet el centre té una pàgina web, algun que altre blog dedicat a tasques acadèmiques, pàgina de Facebook i, ara també, presència a Youtube. Des de ja fa uns anys es busca sortir de les aules i de l’escola i fer arribar la feina de l’Escola d’Adults fora de les seves parets. No només per a captar nou alumnat si no també per a fer coneixedors als ciutadans de Sant Feliu de Guíxols i del món l’existència d’aquesta institució amb més de 40 anys d’història.

Un dels canals, el CANAL FIXA-T’HI TU, està dedicat a petits vídeos educacionals, buscant entretenir i ensenyar alhora. És un canal en Llengua Catalana i, de moment, es centra en aspectes gramaticals i ortogràfics. Amb l’ajuda de Sònia Rodríguez i el seu projecte d’aula del mètode Gabarró i altres professionals del centre, es volen donar pautes, pistes i explicacions sobre el funcionament de la nostra llengua. Amb el temps es podran anar ampliant aquests continguts, que segur ajudaran a alumnes i foranis. L’altre canal, el CANAL GANXÓ, es centra en la difusió de filmacions antigues o més actuals que expliquen històries, normalment amb clau d’humor, de Sant Feliu de Guíxols i del CFA. Les ganxoneries serien el tema estrella d’aquest canal, anècdotes locals on personatges més o menys coneguts passen diferents peripècies i que de ben segur us arrencaran un somriure. També hi trobareu entrevistes i altres vídeos que ens parlen de l’evolució i la història de la ciutat i de l’Escola d’Adults. En breu hi trobareu historietes sobre el Casino de Sant Feliu de Guíxols, imatges filmades amb “dron” a las Vegas i els i les mestres i professores en divertides situacions.

Des del CFA Escola d’Adults Sant Feliu de Guíxols us animen a visitar i subscriure-us a aquests canals, a riure i aprendre amb ells. Sota la direcció i realització de Toni Ferrer descobrireu que l’Escola d’Adults és molt més gran que les aules, les classes i els seus alumnes i professors. Aquest proper dimecres 12 de juny, a partir de les 5 de la tarda, es portarà a terme el Xè Festival de Curtmetratges de l’Escola d’Adults CFA Sant Feliu de Guíxols. Podeu votar la vostra pel·lícula preferida, menjar crispetes, assistir a l’estrena de la pel·lícula “Collònia” en memòria de l’humorista i dibuixant Josep Coll i participar d’aquest petit homenatge al cinema casolà.